Tarkvini: Sramota je koliko smo bili spori, BoP treba da se menja!

Posle mučnog i rezultatski slabog trkačkog WTCR vikenda na Zolderu, iz klijentskog Hjundai tima BRC rejsing stiglo je saopštenje koje prenosimo integralno.

“BRC Hjundai N Lukoil Skvadra korse oseća da je situacija jasna i da je bilo kakva dalja izjava o belgijskoj trci nepotrebna.”

Ta oskudica reči zapravo puno govori o tome kako su se u Belgiji proveli i Norbert Mihelis i Gabrijele Tarkvini, i puleni sestrinskog Engstlerovog tima Niki Katsburg i Luka Engstler. Na prvom takmičarskom vikendu sezone nijedan od njih nije mogao ni da sanja o podijumu, uspehom je smatran koji bod, dok je ulazak u top 10 tretiran kao premija.

Treninzi su najavili crni vikend na horizontu, a pune razmere očajne situacije mogle su se videti u kvalifikacijama, u kojima su tri “hjundaija” zapela već u prvoj rundi. Samo je Mihelis uspeo da uđe u Q2 i tu je bio poslednji, dvanaesti, sa sekundom zakašnjenja za najbržim.

U prvoj nedeljnoj trci sva četiri Hjundai pilota uknjižila su malo bodova, a Mihelis je kao jedanaesti bio najuspešniji među njima. Engstler je bio dvanaesti, pozicije 14 i 15 pripale su Katsburgu i Tarkviniju.

U drugom sprintu, plasmani su se blago poboljšali. Norbi je ponovo bio najbolji, osmi, sledili su ga Katsburg i Engstler. Tarkvini je na cilju bio sedamnaesti, ali su ga kazne izrečene dvojici suparnika podigle na poziciju 15. Italijanski veteran je u obe vožnje dobio poene za 14. mesto, jer je “reno” vajldkard učesnika Dilana O’Kifa bio bodovno transparentan.

“Početak vikenda bio je mnogo težak. Balans performansi je nažalost takav i to smo znali”, ispričao je Tarkvini, koji se kući vratio sa 4 boda u zbiru.

“Tokom zime smo se mučili, a i na Zolderu je bilo teško jer nismo uspeli da budemo konkurentni. Nadali smo se da uzmemo koji bod u Belgiji, ali nijedan Hjundai vozač nije prošao dobro na kvalifikacijama, iako smo dali sve od sebe s onim što smo imali. U trkama smo objektivno bili osramoćeni.”

“U takvoj situaciji, nismo mogli da se borimo ni sa kim, snaga motora je isuviše mala u poređenju s ostalima. Iskreno, ja u životu nikad nisam vozio tako spor auto na pravcu. Nisam mogao da se borim s ostalima, pogotovu u prvim krugovima.”

“To je šteta jer je balans bio izvanredan i “i30 N TCR” je funkcionisao divno. Ali, motor je veliki problem, nadamo se da će se BoP promeniti tako da nam omogući da budemo konkurentni, kakvi smo bili u protekle dve godine.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*