Taši: Bilo bi bolje da sam ovako konkurentan bio i u ranijoj fazi sezone

Mađarski automobilista Atila Taši osvojio je pol-poziciju za prvu trku finala TCR Evropa u Barseloni, a potom je najbolje startno mesto pretočio u svoju drugu ovosezonsku pobedu.

Vozač KCMG “honde” tako se bodovno izjednačio sa Žan-Karl Verneom, sa kojim sada deli treće mesto u generalnom plasmanu.

Matematički, on još ima šanse da se ovenča titulom, ali ispred sebe ima Dušana Borkovića, koji mu beži jedan bod, i Mikela Askonu koji beži velikih 24.

“Ovo je svakako bio perfektan dan za mene. Auto je bio savršen još od kvalifikacija i zaista je lepo što sam bio u prilici da nagradim ekipu za tako posvećen rad. Kroz sezonu smo ostvarili veoma veliki napredak i sad nam se to isplaćuje. Jasno, bilo bi bolje da sam bio ovako konkurentan i u ranijoj fazi sezone, ali je lepo što smo završavamo ovako moćni. Sutra imamo još puno posla, pa ćemo videti”, ispričao je Taši posle trke.

Atilin timski kolega Džoš Fajls nije imao sreće ni tempa kao on, ali je zato njegov sunarodnik i nekadašnji šef Norbert Mihelis stigao do trećeg mesta na podijumu.

Gost iz Svetskog turing kupa kvalifikovao se kao peti, a tokom trke je pratio tempo Dušana Borkovića i završio je na podijumu iza njega.

“Trka je bila interesantna, posebno na početku, kad sam dobio nekoliko udaraca, naročito onda kad je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Mislim da vozači iza mene nisu videli obaveštenje o tome. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i samouveren za sutra. Tim je odradio odličan posao, a meni je uvek zadovoljstvo da se vozim za moju ekipu M1RA”, prokomentarisao je Mihelis.