Taši: Ne razumemo kako druga ekipa Honde postavlja pola sekunde bolja vremena

Na konferenciji za novinare posle trke 3 Svetskog kupa turing automobila na Hungaroringu govorili su i Nestor Đirolami, Danijel Haglef i Atila Taši.

U svom obraćanju novinarima posle trke 3, pobednik trke 2 i novi lider u generalnom plasmanu, Nestor Đirolami je izrazio žaljenje zbog lošeg rezultata njegovog timskog kolege.

“Zaslužio je da završi trku, možda i da pobedi u ovoj poslednjoj trci. Imao je tempo i odličan start, ali nažalost u autosportu je tako, nekada imate sreće, nekada ne. Imao sam dobar start u trci 3, ali, nažalost, posle prve krivine nisam imao dobro prijanjanje na izlazu iz krivine. Neko me je udario sa unutrašnje strane, izgubio sam snagu, posle čega su me Bjerk i Askona pretekli u drugoj krivini. Posle toga sam se odlučio da sačuvam poziciju, posle dve pobede ne treba rizikovati, jer je vikend bio odličan.”

Daniel Haglef je u svom prvom trkačkom vikendu na Hungaroringu uspeo da se domogne podijuma u trci 2, dok do pre dva meseca nije znao da li će uopšte biti deo šampionata.

“Tim postoji šest godina i izaći na svetsku scenu i domoći se podijuma je neverovatno. Ekstremno sam zadovoljan i ponosan na posao koji je ekipa uradila.”

Za predstavnika ekipe KCMG i domaćeg vozača, Atilu Tašija, trka 2 je bila najbolji trenutak vikenda.

“Nedeljne kvalifikacije nisu bile tako loše kao subotnje, mogao sam napredovao u nekim krivinama, a pogledali smo podatke i mogao sam čak do Q2, što je frustrirajuće jer drugi tim Honde postavlja pola sekunde brža vremena. Za sada ne razumemo zašto je to tako, moraćemo to da istražimo nakon ovog trkačkog vikenda. Uslovi na stazi u trci 2 su bili perfektni za mene. Od prošle godine znam idealne putanje i izveo sam nekoliko odličnih preticanja. Ono što mi je Haf uradio u krivini 4, po mom mišljenju, nije uopšte sportski potez, obojica smo sišli sa staze i naterao me je da kočim na ivičnjaku i travi. Sudije smartaju da je to trkački incident, protiv toga nemam ništa.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 7 =