Tavano pobednik trke 2 u Imoli, na podijumu Stefanovski i Briljadori

Vozač “kupre” Salvatore Tavano pobednik je veoma uzbudljive druge trke TCR Italija u Imoli.

On je startovao sa četvrte pozicije i nije vodio ni u jednom trenutku sprinta, ali se situacija ispred njega sama rešavala.

Pelegrini je poveo kolonu, a Stefanovski je na startu prošao Polonija i izbio na drugo mesto. Kako je pista bila vlažna, prvih nekoliko krugova obeležilo je nekoliko izletanja.

Prvo je Briljadori posle izletanja pao na devetu poziciju, zatim Jelmini sa šeste na desetu, a Stefanovski sa druge na šestu.

Pelegrini je vodio trku sve dok nije napravio grešku i, posle izletanja, pao na treću poziciju.

Tome je prethodilo mnoštvo duela iza njegovih leđa, Gvideti je zamenio Reducija na trećem mestu, a Briljadori je jednim manevrom obišao i Jelminija i Polonija za sedmu poziciju.

Stefanovski je počeo brzo da napreduje i oko polovine distance stigao do trećeg mesta, a u tome mu je pomogao Reduci, koji je oštro prešao preko ivičnjaka i destabilizovao auto.

Karlota Fedeli je izletela u završnici trke, ostavši zakopana u šljunku, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

Na restartu se nije znalo ko koga pretiče, a iz mnoštva duela i kontakata kao pobednik je izašao Reduci. Međutim, njemu je izrečena kazna od pet sekundi, pa ga je na najvišem stepeniku podijuma zamenio Tavano.

Stefanovski je kroz cilj prošao treći, ali mu je dodeljen drugi stepenik podijuma, ispred Briljadorija.

Četvrti je kalsifikovan Gvideti, a Reduci je posle kazne pao na peto mesto.

Iza ove petorice najbolje rangirani vozač sa DSG menjačem bio je Imberti, sedmi je bio Karminati, ispred Jelminija, Pelegrinija, Gvastamakje i Skalvinija.

Sledeći trkački vikend TCR Italija zakazan je za 18. septembar na Valelungi.