TCR Evropa stiže na Hokenhajmring, trkaće se i Koronel, Lojd, Paulsen…

Foto: Gruppe C Photography

Posle mesec dana pauze, evropski TCR šampionat biće nastavljen takmičarskim vikendom na Hokenhajmringu.

Za drugu rundu sezone prijavljena su 32 automobila, a prvi put će u prvenstvu nastupiti Tom Koronel, Danijel Lojd, Stijan Paulsen i Tamaš Tenke.

Koronel preuzima “hondu sivik” Butsen Žinion rejsinga. Nju u Mađarskoj nije mogao da vozi jer se tog vikenda trkao u Svetskom turing kupu, pa ga je odmenio Stefan Lemere.

Lojd je aktuelni prvak TCR UK, bivši vozač BTCC i TCR Internacionalne serije. U kontinentalnom prvenstu pridružiće se Martinu Ribi i njegovom timu Brutalna riba i sešće za volan druge “honde sivik” slovačke ekipe.

Paulsen je bio najavljen za Hungaroroing, na koji nije uspeo da stigne, pa mu je Hokenhajmring prvi ovosezonski start. Norvežanin će, standardno, voziti “kupru” sopstvenog tima.

Tenke je u Mađarskoj imao vajldkard WTCR nastup pa je izostao sa trka TCR Evropa. Njegovu “kupru” za kontinentalnu seriju prijavljuje Zenge motorsport.

Na tabeli TCR Evropa čak šestorica najbolje rangiranih vozača staju u interval od 5 poena.

Na čelu su vozač “audija” Žil Manjus i Nelson Pančatiči, koji se trka u “hjundaiju”. Obojica imaju po 57 poena, a u Mađarskoj nisu bili među pobednicima.

Slede piloti “hjundaija”, tri iz tima Target i jedan iz ekipe M1RA. Osvajač prve trke 2019, Mato Homola ima 54 boda, koliko i njegovi pratioci Danijel Nađ i Dušan Borković, a šestoplasirani Džoš Fajls ima dva poena manje.

Pobednik trke 2 u Mađarskoj, Žilijen Briše, zauzima sedmo mesto sa 40 poena. Francuzu su izbrisani bodovi za četvrtu poziciju u prvom sprintu na Hungaroringu, jer je njegov “pežo 308” bio lakši od propisanog minimuma.

Od vozača evropskog TCR prvenstva, najbolji poznavaoci Hokenhajmringa su Luka Engstler i Džoš Fajls, jer su se tu obojica trkali u šampionatu Nemačke.

Fajls je u Baden-Virtembergu pobeđivao 2016. i 2017, u obema svojim šampionskim sezonama u TCR Nemačka, a Engstler je prošle godine izašao na treći stepenik pobedničkog postolja.

Primena kompenzacionih težina znači da će tokom dolazećeg vikenda “hjundai i30 N TCR” nastaviti sa 60 kilograma, dok je balast za sve ostale u seriji prisutne modele spušten na 30kg.

Krug na Hokenhajmringu dugačak je 4.574 metra. Tu distancu je u kvalifikacijama najbrže prešao Harald Pročik u “opelu astri TCR” 2017. godine i zabeležio vreme od 1:48.366 (prosek 151,9 km/h). Isti vozač i isti model drže i TCR rekord kruga od 1:48.405 (prosek 151,8 km/h), što je postignuto na finalu TCR Nemačka septembra 2018.

Predstojeći petak rezervisan je za dva polučasovna TCR treninga, prvi startuje u 11:10, drugi u 16:40. U subotu se od 10:05 voze kvalifikacije, a trka 1 počinje u 14:40. Drugi sprint predviđen je za nedelju od 11:35. Obe vožnje trajaće 23 minuta + 1 krug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 12 =