TCR Evropa stiže na Spa-Frankoršamp, Đirolami u vođstvu ispred Koronela i Gavrilova

World Copyright: Alastair Staley/GP2 Media

Posle Portugala i Francuske, TCR Evropa nastavlja sezonu u Belgiji, na legendarnoj stazi Spa-Frankoršamp, gde serija dolazi svake godine od njenog osnivanja.

Na stazu u Ardenima kao lider dolazi Franko Đirolami, koji je sakupio 133 poena u dosadašnjem toku sezone. Trinaest bodova manje ima Tom Koronel, kome ne ide sjajno u WTCR, ali je pokazao odličnu formu na evropskom nivou.

Rus Klim Gavrilov, koji se ove godine trka bez obeležja svoje zemlje, je treći u generalnom plasmanu, a dobar tempo pokazali su Pepe Oriola i Džon Filipi, četvrti i peti na tabeli.

Na Spa-Frankoršampu će biti 23 startera, što će dodatno zakomplikovati ionako komplikovanu situaciju na obnovljenoj i donekle izmenjenoj stazi.

Serhio Lopez i braća Ruben i Felipe Fernandez dolaze sa RC2 junior timom i sva trojica imaju prethodno iskustvo u TCR Evropa. Belgijski reli vozač Karen Barton vozio je TCR automobil samo na endurans trkama, a Marko Buto dolazi iz TCR Italija.

Autodrom u jugoistočnoj Belgiji, započeo je život 1922. godine kao spoj lokalnih puteva i tokom narednih decenija doživeo je brojne izmene u konfiguraciji. Spa-Frankoršamp smatra se jednom od najkomplikovanijih, ali i najslavnijih i najslikovitijih trkačkih staza na svetu, zato jer je brz, vijugav i prolazi kroz guste borove šume. Univerzalno omiljen među navijačima, vozačima i timovima, za ovu stazu se kaže da “deli muškarce od dečaka”.

Satnica TCR Evropa izgleda ovako:
Petak, 17. jun
09.00 Trening 1
13.30 Trening 2
Subota, 18. jun
10.40 Kvalifikacije
15.00 Trka 1
Nedelja, 19. jun
11.35 Trka 2