TCR Istočna Evropa startuje u Mađarskoj sa 15 takmičara, ali bez branioca titule Dušana Borkovića?

Nova sezona TCR Istočna Evropa startuje 15. aprila na Hungaroringu.

Iako su mnoga takmičenja pomerena zbog epidemiološke situacije, regionalna TCR serija će biti vožena prema prvobitno objavljenom kalendaru.

Iako su postojale indicije da će se Dušan Borković pojaviti na startu nove sezone ovog takmičenja, do sada nije stigla potvrda da će tako i biti. Organizator je objavio preliminarnu startnu listu, koja broji 15 učesnika, uz napomenu da su prijave i dalje otvorene.

Milovan Vesnić, prvi šampion TCR Istočna Evropa i prošlogodišnji viceprvak, ulazi u novu sezonu sa “audijem RS3 LMS”, sa kojim je Mehdi Benani prošle godine trijumfovao u TCR Evropa. On će, kao i tokom čitave svoje karijere, nastupiti sa sopstvenom ekipom Vesnić rejsing.

Njegova stara “kupra” otišla je u ruke slovenačkog Lema rejsinga, a voziće je Italijan Đakomo Germandi.

Posle izuzetnih postignuća u Klio kupu, u TCR Istočna Evropa voziće Tomaž Pekarž, a njegov izbor za seriju je takođe “kupra”, baš kao i bivšeg učesnika TCR Nemačka Sebastijana Štajbela i Hrvata Žarka Knega.

Novu “kupru kompetision” voziće dvojica trkača, Karol Vitke i Petr Čižek, obojica puleni Fulinove trkačke akademije. Zanimljivo je da će Petr Fulin Junior, sin proslavljenog češkog automobiliste voziti “audi” za ekipu Hornjak-Aditis, mada još nije izvesno da li će imati celosezonski nastup.

“Audi” je izbor i Sanela Čehića, koji dolazi na internacionalnu scenu iz Bosne i Hercegovine, kao i Radima Adameka i Lukaša Stolarčika.

Tradicionalno, dve “honde sivik” servisiraće Višomirski rejsing, jednu će voziti vlasnik ekipe Jakub Višomirski, a drugu Sebastijan Kolakovski.

Na startu će se naći i dva juniora, Tomaš Žepecki u “golfu” i Mihal Makeš u “kupri”.

Za prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa objavljena je i preliminarna satnica:
Četvrtak, 15. april
08.30 – 18.00 Plaćeni trening
Petak, 16. april
9.45 – 10.15 Trening
12.45 – 13.15 Kvalifikacije
Subota, 17. april
10.45 Trka 1
14.05 Trka 2