TCR na otvaranju sezone upriličio paradu u glavnom gradu Gruzije

Ljubitelji auto-sporta u glavnom gradu Gruzije imali su priliku da otprate revijalnu vožnju TCR automobila u centru Tbilisija, u čast inauguralnog vikenda TCR Internacionalne serije.

Prva međunarodna automobilistička trka u ovoj zemlji privukla je veliko interesovanje navijača, medija i javnosti uopšte.

Povorka na ovoj svojevrsnoj paradi krenula je sa Trga revolucije ruža, a učestvovalo je šest automobila, od svakog brenda po jedan. “Alfa romeo” je vozio lokalni heroj Davit Kadžaja, za volanom “audija” bio je branilac titule Stefano Komini, “hondom sivik” je upravljao iskusni Roberto Kolčago, u “opelu” se našao novajlija u Internacionalnoj seriji Pjer-Iv Kortal, “seat” je predstavio prošlogodišnji viceprvak Džejms Neš, a “golf” je vozio Žan-Karl Verne.

Pomenuti vozači, kao i svi ostali učesnici serije delili su autograme i bili raspoloživi za intervjue. Posebna pažnja posvećena je akciji promocije bezbednosti na putevima, u kojoj značajnu ulogu ima Ministarstvo unutrašnjih poslova Gruzije, sa Kadžajom kao svojim ambasadorom.

Praćena policijskim motorciklima, kolona se provezla glavnom gradskom ulicom, Avenijom Rustaveli, do Trga slobode i nazad kroz masu ljudi koja je apludirala i klicala.