TCR Nemačka startuje s nagradnim fondom od 150.000 evra

Organizatori nove serije ADAC TCR Nemačka, iskoristili su poslednju rundu ADAC GT Masters šampionata na Hokenhajmringu da medijima i javnosti otkriju više pojedinosti o turing takmičenju koje startuje 2016. godine. U sklopu prezentacije, bili su izloženi i automobili TCR specifikacija: „seat“, „folksvagen“, „subaru“ i „honda“.

Inauguralno nemačko TCR prvenstvo imaće šest rundi i sve će biti vožene kao prateći sadržaj u sklopu GT Masters vikenda. U programu će biti dva treninga od po pola sata, dok će kvalifikacije trajati 35 minuta (20 minuta za Q1, pauza, pa 10 minuta za Q2).

Svaka TCR runda podrazumevaće po dve trke od po 60 kilometara (ili pola sata trajanja), s tim što se u drugoj vožnji primenjuje inverzni startni raspored. Startnina za sezonu košta 12.000 evra, dok će oni koji se prijave posle januara 2016. plaćati 15.000 evra.

Ukupan nagradni fond TCR Nemačka iznosi 150.000 evra, a prenosi trka ugovoreni su sa stanicom Sport1.

tcr engstler„Dugo smo čekali na priliku da učinimo nešto na planu turing trka. Pomno smo pratili TCR, a ja godinama poznajem Franca Engstlera. Sada ćemo sarađivati punom parom i ubeđen sam da ćemo stvoriti nešto što je nemačkom auto-sportu istinski potrebno: na pozornici će se zajedno naći GT, Formula 4 i turing automobili. Uspeli smo i da TCR-u otvorimo put ka televiziji, što znači da smo seriju dobro pozicionirali od prvog trenutka što se tiče uticaja, marketinga i oglašavanja“, kazao je Herman Tomčik, predsednik sportskog sektora ADAC.

Franc Engstler, menadžer prvenstva u nastajanju, uveren je da nacionalni TCR ima sjajnu budućnost: „Imamo apsolutno pravi koncept, pravo vreme i pravog partnera. Ova turing serija ima ogroman potencijal, automobili su sjajni i vizuelno veoma privlačni. Baš to je turing trkanju potrebno: različiti proizvođači i najnoviji automobili.“