TCR Rusija: Šampion Bragin trijumfovao ispred dve “lade“

Vozač “audija“ Dmitrij Bragin trijumfovao je na prvoj trci TCR klase ruskog šampionata na kružnim stazama, voženom na stazi N ring u Nižnjem Novgorodu.

Vladimir Šešenjin u “vesti“ se našao na drugoj poziciji, dok je treće mesto osvojio njegov timski kolega Kiril Ladigin.

Bragin je u prvoj trci krenuo s juče osvojene pol-pozicije, a u kvalifikacijama su iza njega bili Mihail Gračov u “ladi“ i Aleksej Dudukalo u “audiju“. Na četvrtoj i petoj poziciji bili su Šešenjin i Ladigin, dok su prvih sedam kompletirali Roman Golikov u “golfu“ i Ivan Lukaševič u “leonu“.

Međutim Gračov i Dudukalo nisu zauzeli svoja mesta na startu. Dudukalo je imao problema sa poluosovinom na svom Lukoil “audiju“, dok je Rosnjeft trkač Gračov startovao iz boksa.

Start je bio leteći, a Bragin je zadržao vođstvo ispred Šešenjina i Ladigina.

U prvoj krivini se okrenuo Oleg Haruk u “leonu“, ali je ipak nastavio trku, dok je najbolji start imao Irek Minahmetov u “audiju“, koji se sa desetog probio na peto mesto.

U drugom krugu Minahmetov je pretekao Golikova i probio se na poziciju 4. Vodeća trojka se posle samo tri kruga odvojila od pratilaca, ali je zato usledila velika borba za četvrto mesto između Minahmetova, Golikova, Klima Gavrilova u “audiju“, Grigorija Burlickog u “leonu“ i Lukaševiča.

U četvrtom krugu Golikov je pokušao da pretekne Minahmetova, ali je došlo do kontakta posle kojeg je Minahmetov zadržao četvrto mesto, dok je Golikov izgubio dve pozicije i pao na sedmo mesto iza Gavrilova i Burlickog.

U sledećem krugu Gavrilov je Minahmetovu preoteo četvrto mesto, dok je u sedmom krugu Golikov pretekao Grigorija Burlickog.

Trka je zatim ušla u mirniju fazu, a jedina uzbuđenja je priređivao Gračov koji se posle starta iz boksa polako probijao napred.

Do kraja sprinta dve “lade“ su uspele da se približe Braginu, ali ne i da ga prestignu. Tako je Bragin došao do svoje druge ovogodišnje pobede, dok su podijum kompletirali Šešenjin i Ladigin.

Klim Gavrilov je kroz cilj prošao kao četvrti, ispred Minahmetova i Golikova. Sedmo mesto je osvojio Grigorij Burlicki, a kao osmi kroz cilj je prošao Lukaševič.

Prvih 10 su kompletirali Lav Tolkačov i Anton Badojev u “kuprama“, a Gračov je stigao do 11. poziciji.

Druga trka Turing klase Ruskog šampionata na kružnim stazama na programu je sutra u 10:40.