TCR Skandinavija najavila sedam trkačkih vikenda za 2019.

TCR Skandinavija (Skandinavski šampionat turing automobila) objavila je provizorni kalendar za 2019. godinu, sa jednom rundom više u odnosu na prethodnu sezonu.

“Proširenje kalendara za narednu godinu za nas je važan deo dugoročnog razvoja TCR Skandinavija na svim poljima”, rekla je Karin Bot, operativni šef STCC.

“Prelazak sa šest na sedam rundi deo je tog razvojnog plana, naša je ambicija da u budućnosti bude još više rundi. Moramo da pravimo promene u pravom trenutku kako bismo obezbedili funkcionalne parametre u smislu troškova, planiranja i celokupne postavke takmičenja.”

Novi autodrom uvršten u STCC kalendar jeste Šelefteo, za koji je u planu ponoćna trka 15. i 16. juna 2019. S obzirom na to da su u to vreme na severu Švedske, gde se između Umea i Lulea nalazi ovaj autodrom, bele noći, biće interesantno gledati trke u ovom terminu po dnevnoj svetlosti.

S kalendara su otpali norveški Rudskogen, kao i slavni švedski autodrom Anderstorp.

Od preostalih šest rundi potvrđeno je otvaranje sezone na Knutstorpu 3. i 4. maja, Falkenberiju 13. i 14. jula, Karlskogi 17. i 18. avgusta i finale na Mantorp parku 4. i 5. oktobra.

Za šampionat su predviđena još dva trkačka vikenda, ali još nije navedeno kada i gde bi se oni vozili.

STCC titulu 2018. osvojio je Juan Kristoferson u “folksvagen golfu” VW diler tima (Kristoferson motorsport), a viceprvak je Robert Dalgren u “kupri” Seat diler tima (PWR rejsing).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*