TCR Skandinavija srezala kalendar na četiri runde, cela sezona bez publike?

Švedska se pročula po najliberalnijim merama u vreme covid-19 pandemije, ali se nastavku TCR prvenstva Skandinavije pristupilo krajnje oprezno.

Promoter STCC – TCR Skandinavija objavio je redukovani kalendar od samo četiri runde i moguće je da će sve one biti vožene bez prisustva publike.

Premda i taj revidirani raspored takmičenja treba posmatrati kao preliminaran, organizator se nada da će bezbedno izvesti sezonu u periodu od polovine avgusta do polovine oktobra. Bude li se zaista vozilo bez gledalaca, akcenat će biti stavljen na direktne prenose trka.

“Radimo na tome da to iskustvo na najbolji način prenesemo do ljudi u njihovim domovima, u okolnostima kakve sada vladaju”, kazao je šef šampionata Mike Bern.

“Naravno, mnogo šta može da se promeni i veoma pažljivo pratimo epidemiološku situaciju. Držimo se propisa švedskih zdravstvenih institucija i nacionalnog auto-sportskog saveza da bismo bezbedno mogli da se takmičimo kada se uslovi za to stvore. Bezbednost svih učesnika naš je apsolutni prioritet.”

U ovom trenutku u Švedskoj su zabranjene manifestacije koje na licu mesta okupljaju preko 50 ljudi. Čak i ako se uslovi na jesen budu poboljšali, STCC promoter intenzivno razrađuje koncept trkanja bez publike.

“Važno je istaći da je zbog pandemije u pitanju preliminarni kalendar, pogotovu njegov početak. Velika je verovatnoća da će prva dva vikenda biti vožena apsolutno bez gledalaca. Planiramo prema najgorem scenariju, a nadamo se najboljem. Ukoliko kasnije u godini bude uslova da se vozi pred publikom, to je samo bonus.”

“U bliskom smo kontaktu sa timovima i stazama kako bismo pronašli rešenja koja svima odgovaraju. Imamo zanimljiva rešenja koja će omogućiti navijačima i partnerima da dožive STCC na najbolji način u svojim domovima i ta će rešenja biti predstavljana u danima koji dolaze”, zaključio je Bern.

U preliminarni kalendar smeštena su i dva zvanična testa, jedan početkom jula, drugi sredinom septembra.

Za sezonu je trenutno prijavljeno 14 trkača, još imena očekuje se tokom proleća. Titulu u Skandinavskom turing šampionatu brani Robert Dalgren u “kupri” PWR rejsinga, a u seriji će nastupati i Rob Haf i povratnik Fredrik Blomsted.

Preliminarni kalendar STCC TCR Skandinavija 2020
2. jul – zvanični test, Gelerosen arena
15-16. avgust – Gelerosen arena
28-29. avgust – Skelefteo arena
11. septembar – zvanični test, Mantorp park
2-3. oktobar – Mantorp park
9-10. oktobar – Knutstorp

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − two =