TCR subaru dobio takmičarske boje, voziće ga Luka Rangoni

Top ran motorsport odredio je Luku Rangonija za vozača svoje „subaru WRX STi imprece“ na premijernom nastupu tima i automobila na singapurskoj rundi TCR Internacionalne serije.

Rangoni je uz Roberta Rusa i Đan Mariju Gabijanija već učestvovao na testovima tek izrađenog auta na Frančakorti.

„Odabrali smo Luku jer smo ranije uspešno sarađivali, kada nam je pomogao da razvijemo „mercedes“ za Superstars seriju. Štaviše, njegovo veliko i raznoliko iskustvo s različitim automobilima u međunarodnim takmičenjima najvišeg nivoa uverava nas da on može da nam pomogne da dostignemo očekivanja na našem TCR debiju“, objasnio je menadžer ekipe Top ran Renato Ruso.

U trkačkoj karijeri koja se proteže na preko četvrt veka, Rangoni je imao uspeha i u nižerazrednim formulama – bio je italijanski F3 prvak 1995. godine – i u automobilima prekrivenih točkova. Četiri puta uzastopno osvajao je titule u Reno sport klio trofeju u razdoblju 2000-2003. i proveo je nekoliko sezona u Evropskom, a zatim u Svetskom turing prvenstvu. U WTCC-u je u dva navrata, 2006. i 2007. godine, zauzimao drugo mesto među privatnicima.

rangoni„Osećaj na testu bio je dobar.“ kazao je 46-godišnji Rangoni. „Iako je u pitanju potpuno nov automobil, prvi utisci ohrabruju. Motor je sjajan, ima snagu i obrtni moment, ali moramo da poradimo na kočnicama i trakciji, kako bismo mu optimizovali balans.“

„Trke u Singapuru sve nas stavljaju u istu poziciju, jer niko ne poznaje stazu. Iako u svemu ovome nisam početnik, izuzetno sam uzbuđen. Počastvovan sam i srećan zbog prilike da razvijem novi auto u novom šampionatu, i to tokom F1 vikenda.“

U opticaju su se pojavile i prve fotografije „subarua“ namenjenog trkanju u TCR Internacionalnoj seriji, nastale na aerodromu Milano Malpensa, prilikom ukrcavanja automobila za Singapur.

Takmičarske boje potpuna su reprodukcija legendarne metalik plave i žute kombinacije koju su Subaruovi fabrički automobili nosili u svojim najslavnijim danima u Svetskom reli šampionatu, tokom poslednje decenije XX i prve decenije ovog veka, kada ih je za nastupe pripremao Prodrajv.

Učešće Subarua na TCR rundi u Singapuru uz Seat, Hondu, Ford, Folksvagen i Opel podiže ukupan broj brendova u šampionatu na šest.