TCR trka od 500 km na Maunt Panorami zvaće se Bathurst Internacional

Poznati su ime, približan datum održavanja i format međunarodne enduro TCR trke od 500 kilometara koja će od 2020. biti vožena na legendarnoj Maunt Panorami.

Ceo trkački vikend ima zvaničan naziv Bathurst Internacional i uključiće četiri kategorije: TCR automobile, LMP3, lokalnu formulu S5000 i lokalnu TA2 seriju (po uzoru na Trans-Am).

Događaj je predviđen za kraj novembra/početak decembra iduće godine, a tačan termin čeka na potvrdu kalendara drugih međunarodnih serija, jer je cilj da se izbegnu preklapanja.

Zajednički ga organizuju promoter TCR Australija (ARG), Konfederacija australijskog motornog sporta (CAMS) i lokalne vlasti Bathursta.

TCR trka podrazumeva enduro format, distancu od 500 kilometara i učešće dva vozača. Njena vrata su otvorena za 55 posada i sve TCR timove i takmičare na globalnom nivou.

Bathurst Internacional neće biti bodovan ni za jedan šampionat, pa ni za TCR Australija, koji će svoje sprintove na Maunt Panorami voziti u prvoj polovini 2020.

“Ovaj događaj je istinska prilika da Bathurst stavimo u novi međunarodni centar pažnje”, rekao je Mat Brejd, šef kompanije ARG.

“Dosad su bile ograničene mogućnosti da se međunarodni vozači takmiče na najboljoj stazi u Australiji u automobilima u kojima se trkaju u svojim domicilnim serijama. Mi nudimo trke različitih kategorija, i to u vreme kad će većina globalnih serija već biti završena. To znači da ćemo na Bathurst Internacionalu videti međunarodne vozače, timove i automobile kako ukrštaju koplja s najboljim pilotima Australije.”

Prvi šampion TCR Australija Vil Braun već je najavio da će se 2020. na Bathurstu pojaviti i za volanom TCR automobila, kao i S5000 formule.

“Baturst je legendarna staza i uzbuđuje me prilika da odmerim snage s nekim od najboljih turing vozača i timova. TCR automobili će se se lepo snaći na Bathurstu, pogotovu na prelazu preko vrha planine. Vožnja će biti divlja i mislim da će njihova brzina iznenaditi mnoge”, predvideo je Braun.

“U TCR Australija se takmičilo nekoliko internacionalnih vozača, videli smo koliko su dobri i brzi. Većina lokalnih trkača imaće prednost poznavanja staze, ali pretpostavljam da će ta naša prednost nestati posle prvih par treninga. Svi ćemo morati da se pokažemo u najboljem izdanju.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =