TCR UK objavila kalendar od sedam rundi za 2018.

Foto: Gruppe C

Nedavno ustanovljena serija TCR Velika Britanija objavila je provizorni kalendar za 2018, svoju prvu takmičarsku sezonu.

Inauguralna godina imaće sedam rundi, počeće krajem marta i biće završena sredinom oktobra, s tim što su datumi u njemu podložni promeni.

Karavan novog šampionata obići će autodrome u Engleskoj i Škotskoj.

Prema jednom planu, TCR UK bi u potpunosti sledila sportska pravila TCR Internacionalne serije, a prema drugom, moguće je da će se njeni vikendi sastojati od nekoliko vožnji, s kulminacijom u finalima vikenda.

Izbor će direktno zavisiti od broja prijavljenih učesnika, a gornja granica ne postoji. Zato promoter ostavlja mogućnost da takmičare svrsta u grupe A i B, u slučaju da startne rešetke budu predugačke da bi bilo moguće organizovati dva standardna sprinta.

Novi TCR šampionat nema pretenzija da u bilo čemu ugrozi BTCC, pa je i kalendar postavljen tako da nema preklapanja sa najznačajnijom turing serijom na Ostrvu. TCR UK počinje jednu nedelju ranije i završava se dve sedmice kasnije u odnosu na BTCC.

Što se tiče lokacija, TCR UK će posetiti Kasl Komb u Viltširu, gde BTCC nikada nije dolazio. Ostalih sedam autodroma nalaze se na programu oba prvenstva.

Zbog propisa o ograničenju buke, sva zbivanja na Olton parku – treninzi, kvalifikacije i trke – moraće da stanu u samo jedan dan.

Kalendar je objavljen ovako rano da bi ekipama koje planiraju nastup u novoj seriji bilo lakše da isplaniraju svoje sportske programe u 2018. A na osnovu velikog interesovanja koje su pokazali timovi i vozači, TCR UK već obećava da će biti hit na Ostrvu.

“Veoma mi je drago što smo uspeli da kalendar potvrdimo ovako brzo po osnivanju TCR UK serije”, kazao je promoter serije Džonatan Ešmen. “Zadivljeni smo reakcijom vozača i timova još otkad smo prvi put objavili naše namere, kalendar je sada objavljen, što znači da ti timovi i vozači mogu da prave stabilne planove za 2018.”

TCR UK 2018, provizorni kalendar serije
31. mart – 1. april: Silverston
12-13. maj: Nokhil
2-3. jun: Brends Heč
14-15. jul: Kasl Komb
4. avgust: Olton park
8-9. septembar: Kroft
13-14. oktobar: Donington park

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + 12 =