Temeljna priprema za sezonu: Luka Engstler vozi TCR Malezija

Foto: Gruppe C Photography

Luka Engstler ima samo 18 godina, a u biografiji već poseduje zvanja prvaka TCR Azija, TCR Bliski Istok i status vicešampiona najjače nacionalne serije, TCR Nemačka, sve osvojeno u 2018.

Luka je prošle godine bio i najtrofejniji TCR trkač, jer je osvojio 12 trka u različitim prvenstvima koja je vozio, uključujući i učešće u trijumfalnoj posadi u klasi na 24 sata Dubaija.

Tinejdžer iz Vigenzbaha mudro i postupno gradi trkačku karijeru, pod patronatom svog oca, nekada poznatog automobiliste Franca Engstlera i ekipe Likvi moli tim Engstler.

Sledeći korak na Lukinom sportskom putu predstavljaće nastupi u novom šampionatu, TCR Malezija, koji će svoja tri takmičarska vikenda održati tokom januara i februara.

Prvenstvo koje počinje za manje od dve sedmice Engstleru će poslužiti kao priprema za “glavnu” sezonu, a u njemu će voziti “hjundai i30 N TCR” očeve ekipe.

TCR Malezija predstavlja novo takmičenje u porodici od preko 30 globalnih TCR serija. Namerno je smešteno u međusezonu, da bi ga učesnici iskoristili za testiranje, razvoj i pripremu za različite šampionate koji traju tokom cele 2019, ili barem tokom njenog većeg dela.

Ciljani i “poželjni” timovi nisu samo lokalni, azijski, već i oni iz Evrope. Njima odgovara jedan mini šampionat u tropskim uslovima, jer su na Starom kontinentu u ovo doba godine osuđeni na mirovanje.

TCR Malezija koristi i činjenicu da je veliki broj lokalnih timova stacioniran na Međunarodnom autodromu Sepang, pa ih prvenstvo ne košta mnogo. Ekipe bi ovaj period ionako koristile za međusezonske testove, a sada imaju još zvučniji i smisleniji razlog da svoju tehniku izvezu na pistu, tim više što je razlika između troškova trkanja i testiranja na istom autodromu nije velika.

Upravo u tom duhu, sve tri runde nacionalnog TCR prvenstva Malezije biće vožene na Sepangu, a kako je staza odskora opremljena i veštačkim osvetljenjem, drugi takmičarski vikend biće održan noću.

TCR Malezija 2019. počeće 19/20. januara, nastaviće se 26. januara, a finale se vozi 23. i 24. februara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 − two =