Tikford “mustang” na vrhu prvog dana Taunsvila 400

Osma runda Australijskog šampionata superautomobila, Taunsvil 400, otvorena je parom trening sesija na kojima je zbirno najbrži krug dana izvezao Li Holdsvort u “ford mustangu” ekipe Tikford rejsing.

Holdsvort je krugom od 1:12.6722 za stotinku nadmašio Šejna van Gisbergena u Red bul “holden komodoru”, a bio je dve stotinke brži od branioca titule i lidera serije Skota Meklohlina u DJR Penske “mustangu”.

Prvi polučasovni trening na ulicama Taunsvila održan je po promenljivom vremenu sa blagom kišom, pa su ga svi takmičari započeli na gumama s profilom, a nekolicina se od polovine sesije odlučila na prelazak na slikove.

Najbrži krug u takvim uslovima izvezao je Tikfordov Kameron Voters (1:21,64), ali je situacija bila daleko od idealne za sprovođenje predviđenih programa i isprobavanje različitih opcija u setapu.

Od vožnje nije bilo posebne koristi, osim što su se mogle upoznati promene u prianjanju piste u fazi kada se asfalt suši. Erebusov tandem Dejvid Rejnolds – Anton de Paskvale čak je rešio da u potpunosti preskoči ovu sesiju i sačuva gume.

Na drugom treningu je bilo potpuno suvo i u upotrebi su bili samo slikovi. Vozilo se desetak sekundi brže pa su tada i postizana vremena koja su ostala reprezentativna i odredila su poredak za petak. Još važnije, vozači i timovi tada su mogli da rade na podešavanjima za predstojeći trkački vikend.

U zbirnom poretku, Rejnolds je zabeležio četvrto vreme u Erebus “holdenu” (+0.0773), peti je bio Voters (+0.1818).

Meklohlinov timski kolega Kultard klasifikovan je kao osmi (+0.3474), bivši šampion Džejms Kortni dovezao je WAU “komodor” do 12. pozicije (+0.5081).

Čez Mostert je presedeo veći deo prvog trennga, a dobar deo drugog “pojeli” su mu problemi sa strujom u Tikford “mustangu”, zbog čega je bio posebno razočaran. Sedmostrukog prvaka serije Džejmija Vinkapa karirana zastava je sprečila da započne poslednji brzi krug, pa je rangiran tek kao šesnaesti i to ga nije posebno uznemirilo.

“Kada ste najbrži u petak, to je samo trening, ali mi je sve udobnije u automobilu i mogu da forsiram”, analizirao je Holdsvort. “Na ovoj stazi je zaista potrebno samopouzdanje. Na prvoj sesiji smo doživeli svakakve uslove, bilo je i vlažno i suvo. Auto podešavamo korak po korak, što vam je u njemu udobnije, to ćete lakše napadati, a ja sam u ovom trenutku zadovoljan balansom. Došli smo do finih podešavanja, sva naša četiri “forda” su brza i to pomaže. Nadam se da možemo da podstičemo jedni druge i tako ćemo svi nešto naučiti. Sutra treba da budemo brži, jer će se svi još više truditi, pa i mi moramo da se dodatno poboljšamo.”

U subotu se u sklopu runde Taunsvil 400 voze još jedan trening, kvalifikacije i prva trka od 200 kilometara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + fourteen =