Tikford rejsing kompletirao vozački kvartet za sezonu Superautomobila 2019.

Tikford rejsing potvrdio je da će Li Holdsvort biti vozač njegovog četvrtog “ford mustanga” u Australijskom šampionatu Superautomobila 2019.

Njemu će biti poveren automobil sa startnim brojem #5, koji je zaključno s nedavno završenom sezonom vozio bivši prvak serije Mark Vinterbotom.

Za Tikford će se na stazama širom Australije trkati i Kameron Voters i Čaz Mostert, kao i vozač klijentskog “mustanga” Vil Dejvison, u automobilu koji nominalno prijavljuje tim 23Red rejsing.

Holdsvort za sobom ima 13 punih sezona u Superautomobilima i jedan je od najiskusnijih takmičara u šampionatu. U bilansu 35-godišnjeg vozača iz Melburna nalaze se tri osvojene trke, a poslednji trijumf postigao je još 2014. Za njim su četiri neuspešne godine provedene za volanom “holden komodora”, a prvenstvo 2018. završio je na 21. poziciji u generalnom. Najbolji pojedinačni rezultat u minuloj sezoni bilo mu je 9. mesto na poslednjoj trci u Njukaslu.

Baš kao i Tikford rejsing, čija je 2018. protekla ispod nivoa koji prati ekipu tako visoke reputacije, i Holdsvort je silno motivisan da uloži sve svoje snage u novi Mustang projekat koji podržavaju Ford Australija i globalno performantno odeljenje Forda.

“Motivisan sam jer se pridružujem Tikford rejsingu. Iako u timu osećaju da za sobom imaju tešku godinu, ja verujem da je to i dalje jedna od najboljih ekipa u padoku. Spreman sam, vozim dobro kao što sam uvek i vozio i spreman sam da pokažem šta umem. Nadam se da ću poverenje tima i sponzora uzvratiti sjajnim rezultatima u 2019”, kazao je Holdsvort.

Direktor tima Tim Edvards ocenio je da je novi regrut pravi čovek za predstojeće zadatke: “Razume se, drago nam je što će Li voziti novi “mustang”. On je dobar vozač i dobar momak, dobro se uklapa u tim i verujemo da će nam doneti sjajne rezultate na stazi i van nje. I on i mi imamo šta da dokažemo u 2019, a dopada nam se što je samouveren u pogledu godine koja dolazi.”

U Tikford rejsingu su zadovoljni i time što su obnovili ugovor sa kompanijom Botl-O (Bottle-O), koja će ostati naslovni sponzor automobila #5. Ovo partnerstvo traje već 12 godina i proteglo se na 389 trka.

Sezonu Superautomobila 2019. otvara trka Adelejd 500, na kalendaru od 28. februara do 3. marta.