Tim Feniks možda nastavi DTM program, ali sigurno ne s Audijem

Ako ekipa Feniks rejsing i bude vozila DTM u GT3 epohi, ona neće biti klijent Audija, čiji je fabrički partner bila punih 15 godina.

Feniks je u DTM ušao još 2000, kada je ovo prestižno takmičenje ponovo pokrenuto. Tokom šest sezona bio je partner Opela, a kada se marka iz Riselshajma povukla sa scene, tim je prešao na servisiranje Audija.

U Feniksovim “audi A4” i “audi RS5” automobilima titule su osvajali Martin Tomčik (2011) i Majk Rokenfeler (2013).

Prošle godine, tim je bio najslabije rangirana fabrička Audi postava. S vozačkim tandemom koji su činili Rokenfeler i Loik Dival (jednom ga odmenio Benoa Treluje) završio je iza ekipa Abt i Rozberg.

I dok su bivše fabričke Audi DTM kolege i rivali, timovi Abt i Rozberg već najavili da ostaju u šampionatu po GT3 tehničkim pravilima, i to s Audi tehnikom, Feniks tek treba da sastavi DTM program za 2021, ukoliko to bude moguće.

Postoji pretpostavka da je Ingolštat iscrpeo svoje resurse time što će podržati četiri automobila timova Abt i Rozberg, što primorava Feniks da razmotri saradnju s drugim proizvođačima.

“Ove godine nećemo voziti DTM sa Audijem”, kazao je Mozer za Motorsport.com. “Za to trenutno ne mogu da sklopim poslovni model.”

Šef tima Ernst Mozer kaže da radi na tome da se njegova trupa nađe na ovogodišnjoj startnoj rešetki ali isključuje mogućnost da će auto biti “audi R8 LMS GT3”. On traži drugi brend s kojim bi kao privatnik i klijent ostao u seriji i nije naveo razlog za takav pristup.

“DTM je godinama bio naš život. Naravno, nadate se da će se neka vrata ipak otvoriti. Pokušavaćemo do kraja marta, jer u to vreme program mora da bude postavljen.”

“I dalje radimo na tome da izvedemo nešto s Audijem u Nirburgring endurans (VLN) seriji i na trci 24 sata Nirburgringa. O tome se razgovara i tu situacija svakako ne izgleda loše.”

Kao jedna od DTM opcija za Feniks navodi se mogućnost saradnje s WTM rejsing timom, koji u garaži ima dva “ferarija 488 GT3”.

Ta ekipa, koju vodi Georg Vajs, angažovana je u Nirburgring endurans i 24H seriji. Zato oba njena automobila nisu na raspolaganju i za DTM, ali se možda za tu kampanju može upotrebiti jedan.

Mozer je objasnio: “Vajs ima dva “ferarija”, ali su oni potpuno rezervisani za druge projekte. Razmišljali smo o tome da iskoristimo jedan od ta dva automobila za DTM i jedan bi mogao da se oslobodi – Vajs je to jasno signalizirao.”

Ipak, Mozer je dodao da ne gaji naročite nade da će se projekat s “ferarijem” obistiniti: “Svakako ćemo do marta istražiti sve mogućnosti. Bude li nešto moguće, razume se da smo spremni da to pomno razmotrimo, a zatim i da to predstavimo.”

Prvi čovek Feniksa ne može da proceni kolike su šanse za ostanak u DTM redovima: “S budžetske strane, u toj seriji relativno brzo dostignete svoje granice. U ovom času ne vidim nijedan brend kako kaže: ‘Svakako, Feniks ima 20 godina iskustva, podržaćemo ih, šta danas znače troškovi?’ Zato će to biti prilično teško.”

Program tima za 2021. već podrazumeva kampanju u Azijskoj Le Man seriji i u LMP2 i u LMP3 klasi. Feniks je ranije istakao da želi da se poveže s nekim proizvođačem radi mogućeg ulaska u FIA WEC i/ili IMSA šampionat sa LMDh automobilom.