To su te boje: Honda i Kastrol nastavljaju zajedno

Na Ženevskom auto-salonu Honda prikazuje novi TC1 „sivik WTCC“, zajedno sa „sivik tip R“ konceptom. Ovo združeno pojavljivanje izraz je Hondine filozofije „sa staze na put“, koja saznanja sa autodroma, stečena u raznim sportskim programima, ugrađuje u modele namenjene širokom tržištu.

Podsećamo da je Honda, stupajući u Svetski šampionat turing automobila, „stručni“ izazov pronašla u novoj tehnologiji direktnog ubrizgavanja za turboprehranjivani benzinski motor, a saznanja o šasiji i agregatu inženjeri su koristili u stvaranju novog „tipa R“.

U Ženevi je na dnevnom redu i prva prezentacija grafičkog dizajna novog TC1 „sivika WTCC“.  Fabrički tim Honde u šampionat 2014. stupa sa automobilma u oprobanoj i prepoznatljivoj Kastrolovoj kolor šemi: belo, zeleno, crveno.

The_all_new_Civic_WTCC_2014_(1)„Oduševljeni smo nastavkom saradnje sa Hondom posle uspešne prve FIA WTCC sezone sa Gabrijeleom Tarkvinijem i Tijagom Monteirom. Postoji nešto izuzetno u spoju ova dva brenda, koji imaju tako bogate i uspešne trkačke pedigree. Nove boje izgledaju apsolutno fantastično, Kastrol i Honda ponovo su zajedno u crvenom i belom,“ izjavio je Donald Smit, rukovodilac Kastrolovog globalnog programa sponzorstava.

Novi TC1 „sivik“ zajednički su stvorili Hondino odeljenje za istraživanje i razvoj, sa sedištem u Japanu, i italijanski JAS motorsport. Dva fabrička automobila takmičiće se u prikazanim bojama Kastrola, a uz njih će sa sopstvenim kolor-šemama nastupiti i privatne klijentske ekipe, mađarski Zenge motorsport i italijanski Protim. Celoj četi „sivika WTCC“ tekuću tehničku podršku na stazama Svetskog šampionata pružaće Mugen, tvorac 1.6 turboprehranjivanog agregata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 12 =