Tom Čilton: „Najiskusniji sam od svih vozača „kruza“

Britanski trkač Tom Čilton tokom 10 sezona nastupao je u BTCC-u, vozio je Vokshol, Hondu i Ford, osvajao trke, a 2010. godine i titulu u nezavisnoj konkurenciji. Pedigriran na Ostrvu, u Svetskom prvenstvu debitovao je 2012. u nekonkurentnom „ford fokusu“ Arena motorsporta.

08.09.2013- Race 1, Tom Chilton (GBR) Chevrolet Cruze 1.6 T, RML race winnerAfirmaciju na svetskoj sceni doživeo je 2013, kada je došao u RML i postao timski kolega Ivana Milera. Najviši dometi sezone bili su mu dve pobede (Sonoma 1 i Šangaj 1) i pol pozicija u Kaliforniji. U finišu je imao ambiciju da juriša na drugo mesto u generalnom i pretekne Gabrijelea Tarkvinija, ali su ga, na za njega maleroznoj završnoj rundi u Makauu, preskočili i Džejms Neš i Rob Haf, pa je drugu WTCC sezonu završio tek na petom mestu.

Kada se Tom dobro kvalifikuje – a pokazao je da to ume – može da osvoji mnogo poena u prvim trkama vikenda. Naličje te situacije je inverzni start: pri polasku sa nižih pozicija, Čiltonu je problem da se probije napred. Dvadesetosmogodišnji Englez tek treba da pokaže da plasmane poput prošlogodišnjih može da ostvari i kada nije u daleko najspremnijem timu, i kada nije partner jednog od najboljih turing vozača svih vremena.
130807-c-vau
Tomova trkačka karijera – kao i ona njegovog mlađeg brata Maksa – obilno je finansirana kapitalom oca Grejema Čiltona, poteklim iz osiguravajućeg biznisa. Ipak, stariji brat Čilton je, za razliku od Maksa, uspešan u onome čime se bavi. Indikativno je da je Tom u novembru 2013. objavio da je kod RML-a „rezervisao“ auto, a tek u decembru za koji će tim voziti. Zaključak je stari: koliko god da neki kokpit košta, njemu to nije prepreka.

Uoči svoje treće WTCC sezone, Čilton je za zvanični sajt šampionata ispričao koji su mu utisci obeležili 2013, šta očekuje od saradnje sa ROAL motorsportom i objasnio zašto je u društvu ovogodišnjih vozača TC1 „kruza“ donekle privilegovan.

Chilton_Race1_Aut9Prošle godine bio si timski kolega Ivana Milera u ekipi RML. Koliko ti je saradnja sa tako iskusnim timom i iskusnim vozačem pomogla da se usavršiš?
– U turing automobilima trkam se dvanaest godina i nikada nisam radio sa timom ili vozačem koji bi bili toliko dobri kao što su RML i Ivan. Nisam mislio da mi je ostalo još mnogo šta što bih mogao da naučim, ali jesam! Iskustvo koje sam stekao boraveći u takvom okruženju neprocenjivo je i definitivno će mi pomoći da jednog dana budem prvak sveta.

Istinski sam zadovoljan svojom drugom WTCC sezonom. Bio sam u sjajnom timu i sa sjajnim kolegom. Svakako, voleo bih da sam završio drugi u generalnom, a ne peti, jer sam želeo da za RML obezbedim 1-2 u šampionatu, ali nisam mogao da predvidim da ću biti izudaran u obema poslednjim trkama u Makauu…

60141autw
U 2013. postao si i otac. Enco Ferari je jednom rekao da očinstvo predstavlja početak silazne faze jednog trkača. Šta misliš o tome?

– Apsolutno se ne slažem! Samo tri dana pošto se rodio moj sin Fredi, odleteo sam na WTCC rundu u Portugal. Na uličnoj stazi Porto vozio sam jednu od najtežih trka u svom životu i završio drugi. To je bila prva trka u godini u kojoj sam bio blizu tome da u kvalifikacijama nadmašim Ivana i to je bila jedna od mojih najboljih vožnji ikada.

Na WTCC scenu 2014. stupaju novi i brži automobili. Raduješ li se tehničkim promenama?
– Da, zaista. Mislim da sam utoliko bolji što su automobili brži. U 2005. osvojio sam dve od pet LMP trka (1000 km Nirburgringa i 4 sata Lagune Seke – prim. priređivača), a tu se voze jako brzi automobili sa izraženom aerodinamikom. To iskustvo trebalo bi da mi omogući dobru početnu poziciju za sezonu 2014. i njena nova pravila.

1MA_4202Posle godine provedene u timu RML, trebalo bi da si im ti referentni vozač u izradi i razvoju novog TC1 „kruza“. Jesi li uključen u taj proces?
– Od svih momaka koji će voziti novi TC1 „kruz“, ja imam najviše iskustva. Stoga bi ja trebalo da znam kakav bi osećaj trebalo da bude. Ne pomažem u fabrici, ali pomagaću na stazi.

Priključio si se ROAL motorsportu, ekipi koju vodi bivši evropski i svetski prvak Roberto Ravalja. Kakvi su tvoji prvi utisci?
– Dobro se slažem s Robertom, on je legenda turing automobila. Radujem se saradnji s tom ekipom, jer su dokazali da su krajnje profesionalna postava.

Chilton_Svk_51
I ove godine imaćeš superiskusnog kolegu, biće to Tom Koronel. U kakvim ste odnosima vas dvojica?

– Tom i ja se baš dobro slažemo, trebalo bi da nam bude jako zabavno. Sigurno ćemo se u trkama poneki put i međusobno dokačiti, ali to je deo auto-sporta.

Šta očekuješ od sebe u novoj sezoni?
– U ovoj fazi, sve što kao vozač možete uraditi, jeste da mislite pozitivno. Ciljam vrhunski rezultat. Niko još nije bio na stazi i, s izmenjenim, novim pravilima, sezona može da pripadne bilo kome.

Pratiš Formulu 1 zbog svog mlađeg brata. Kako misliš da će proteći Maksova sezona?
– Veoma sam optimističan u vezi s tim. Mislim da je Marusja dosad obavila izvrstan posao i mislim da veza tima s Ferarijem deluje jako obećavajuće. Maks je mnogo naučio i u novu sezonu stupa usredsređen kao uvek dosad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 4 =