Tom Koronel: Dakar reli je ludilo koje neprestano doživljavate

Uoči ovogodišnjeg izdanja Dakar relija, koji otvara današnji prolog na relaciji Buenos Aires – Rosario, posebnu pažnju posvećujemo Tomu i Timu Koronelu.

Blizanci iz Holandije su na bagijima – jednosedima sopstvene izrade krenuli u identičan poduhvat i prošle godine, ali je Tim, kome je to bio osmi start na Dakar reliju, odustao već drugog dana takmičenja zbog mehaničkih problema.

Tom je svoj start 2015. bio zamislio kao medijski poduhvat, tokom kojeg je snimao i film o holandskim učesnicima relija. Njegov nastup pretvorio se u vožnju iz pakla, pošto je WTCC superstar zbog prevrtanja i kvarova proveo čak četiri noći u pustinji, stigao je na cilj, ali je potom bio diskvalifikovan.

Krajnji rezultat bio je dokumentarac “Dakar, volim ga, mrzim ga”, u Holandiji premijerno prikazan 14. decembra prošle godine. U toj zemlji se Dakar reli voli – ove godine čak 14,4% ukupnog broja takmičara su Holanđani.

DAKAR RALLY 2016: ARGENTINA-BOLIVIA-ARGENTINA TEAM DEROOYSavlađivanje problema poput prošlogodišnjih poenta je nastupa u Južnoj Americi i donosi najveću radost takmičarima, smatra Tim Koronel, osvajač solo klase na Dakaru 2010, 2011. i 2012.

“Najuzbudljiviji deo relija je savladavanje svih nedaća”, tvrdi on za Motorsport.com. “Trenuci kada smo izdržali i savladali teškoće koje su delovale nepremostivo ujedno su i momenti koje nikada nećemo zaboraviti. Dakar je avantura i taj njegov deo je nazabavniji!”

I ovog januara Tom Koronel odstupiće od svoje stalne role trkača na kružnima stazama i, umesto da se u vansezoni odmara i pregovara o budućem WTCC angažmanu, zaputiće se na avanturu dugačku 9.583 kilometra.

“Jedini razlog zbog koga možda ne bi trebalo da vozim Dakar bio bi da se dobro pripremim za WTCC, inače nema nikakvih podudaranja u terminima”, govori 43-godišnji pilot ROAL motorsporta. “S druge strane, tokom Dakara dobijam mnogo pažnje, pa je period posle takmičenja savršeno vreme da sednem sa sponzorima i razgovaram o idućoj WTCC sezoni.”

DAKAR RALLY 2016:ARGENTINA-BOLIVIA-ARGENTINATEAM DEROOY“Sad i nikad više”, kazao je Tom 2009, kada je prvi put startovao na Dakar reliju. Te reči ponovio je posle golgote 2015. ali su ga bratovljeva sposobnost ubeđivanja i privlačnost pustinjskih avantura ubedili da promeni odluku. “To je ludilo koje neprestano doživljavate”, pokušava Tom da objasni koren svoje ponovo pronađene motivacije i dodaje: “Da budem iskren, taj reli me plaši, ali dođavola, idem ponovo!”

Tim Koronel ima jasno definisanu ambiciju u ovogodišnjem nastupu: “Cilj nam je da s oba automobila stignemo na cilj. A čak možemo da osvojimo i našu klasu, jer nas dvojica smo zasad jedini solo učesnici.”

Samostalan ulazak u ovakav poduhvat deluje ludo posmatran i kroz budžet i kroz minimum prateće podrške, ali je cela postavka učešća braće Koronel na najznamenitijem kros-kantri reliju duboko prožeta duhom koji je inspirisao Tjerija Sabina da pre nepunih četrdeset godina osnuje ovo takmičenje. Ljubav prema avanturi je već opisana stavka, tehnički izazov je sledeći faktor.

“Sve radimo sami. Mi nismo Mini, Tojota ili Nisan. Ne pokušavamo da pobedimo velike igrače, to ne bi imalo smisla. Ovo izvodimo na naš način. Lepo bi bilo voziti za fabrički tim, ali mi smo realni, nismo sanjari”, objašnjava stariji Koronel, kome je solo start daleko zanimljiviji od “klasične” vožnje u tandemu u automobilu, ili učešća u tročlanoj posadi kamiona: “Solo vožnja je potpuno kul. Ne treba mi niko pored mene u automobilu.”

Bagi vozila braće Koronel potpuno su prerađena u odnosu na 2014. Cevasta šasija ojačana je i istovremeno olakšana elementima od kevlara i titanijuma, a auto pokreće motor “suzuki hajabuse” od približno 240 KS.

tommy-5Tim Koronel ulazi u detalje: “Analizirali smo aspekte koji nisu dobri s tehničke strane, one koje možemo poboljšati. Mnogima naš ovogodišnji bagi ne deluje posebno drugačije, ali verujte, mnogo toga smo promenili. Skinuli smo vetrobran kako bismo poboljšali vidljivost, to je korisno prilikom prolaska kroz rečne tokove i blato. Ožičenje je sada potpuno vodonepropusno i instalirali smo dodatni alternator. Zadnji deo šasije je dodatno ojačan i povećan je hod oslanjanja. Klirens je povećan za 5 centimetara i sve to rezultira boljom upravljivošću, zato sam brži u terenskoj vožnji. I, uprkos svim ovim promenama, smanjili smo težinu za oko 30 kilograma. A manja težina znači i veću brzinu.”

Za Tima Dakar reli traje 12 meseci godišnje. Period po završetku jednog koristi za kraći odmor i oporavak, a onda počinje da se priprema za sledeći. Kada će se ovo poglavlje njegove karijere završiti? “Možda kad me sahrane. Ovo je način života, ne bih mogao da zamislim život bez Dakara.”

Mlađi brat ga dopunjuje: “Dajte nam četiri točka i volan i bićemo tamo. Dakar reli je najveći izazov koji uopšte postoji – organizatori ne žele da stignete na cilj.” A Tim potvrđuje: “Njima je cilj da samo polovina učesnika dođe do cilja. U suprotnom, to ne bi bio najteži reli na svetu.”

(c) DakarpressBratsku neslogu klana Koronel Tom i Tim prikazali su u zajedničkom nastupu 2009, kada se nije znalo ko je od njih dvojice gori suvozač i tumač mape puta. Prilikom prošlogodišnjeg učešća, ispoljili su potpuno bratsku solidarnost.

“Kad je Tim dopao nevolja drugog dana, dao sam mu sve moje rezervne delove”, priča Tom. “Samo 20 kilometara kasnije, njegov reli se i definitivno završio. Rekli smo jedan drugom: ‘nema šanse da oba Koronela ne stignu na cilj već drugog dana’. Od tog trenutka, pokušavao sam sve samo da bih stigao na cilj. Ko zna, možda je njegovo odustajanje bilo moja motivacija.”

Po sebi se razume da WTCC doajen i na ovogodišnji Dakar polazi s kamerom u kokpitu, s tim što se ovog puta nada da će nedaće drugih, a ne njegove, biti tema snimljenih kadrova. A kada pominje da se pomalo plaši relija, Tom sprmno ukazuje na detalje koji mu zadaju najveću brigu: “Naš bagi ima pogon na dva točka i ume da utone u pesak. A sva ta prašina zaklanja vam vidik i jako je nezdrava za pluća – kad se vratite kući, mesecima kašljete da je izbacite iz organizma.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*