Tom i Tim ispunili cilj i dovezli svoje bagije na cilj Dakar relija (VIDEO)

Posle dve naporne nedelje provedene u vožnji bespućima Paragvaja, Bolivije i Argentine, WTCC as Tom Koronel i njegov brat blizanac Tim stigli su na cilj Dakar relija u Buenos Ajresu.

Holanđani jesu bili iznureni, ali su posle svih muka preovlađujuće emocije bile radost i olakšanje, jer su ostvarili ono što su pre starta zacrtali: prvi put su zajedno završili Dakar reli.

Tim Koronel bio je konstruktor i tvorac bagija u kojima su braća iz Nardena treći put uzastopce učestvovala u najvećoj planetarnoj kros-kantri avanturi. Kao i dosad, nastupali su sami, bez suvozača, što je zadatak činilo razumljivo težim. U 2014. i 2015. Tim je prerano odustajao, da bi 2016. slavio pobedu u klasi.

Tomu je ovaj start bio ukupno četvrti na Dakar reliju. Pre dve godine bio je diskvalifikovan, a 2016. ga je kvar pumpe za gorivo izbacio iz igre već na četvrtoj etapi. Novi pokušaj obojice takmičara imao je za cilj samo jedno: zajednički dolazak u Buenos Ajres.

“Misija je obavljena, tu smo i uspeli smo”, kazao je turing pilot na ciljnoj rampi. “To nam je bio cilj, želeli smo da oba naša bagija pređu celu distancu. Zahvaljujući odličnoj pripremi koju je izveo Tim, u tome smo i uspeli. Tokom relija, brat mi je bio velika pomoć i stalno je vozio iza mene. Dešavali su mi se problemi koje sigurno ne bih mogao da rešim sam, ili bar ne toliko brzo.”

Podela uloga u porodici ostaje ista: Tom je u prvom redu trkač na krugu, dok je Timova veća strast Dakar. Koliko su blisko blizanci sarađivali, pokazalo se i na poslednjoj etapi.

“Pre starta, ispostavilo se da na Tomovom automobilu postoji problem s kvačilom”, ispričao je Tim. “Zbog toga smo krenuli sa nekih 30 do 45 minuta zakašnjenja i morali smo to da nadoknađujemo. To je podrazumevalo previše uzbuđenja za moj ukus, ali uspeli smo. Obojica smo na cilju i fantastično je što sam s bratom na podijumu.”

Posle prve etape, bagiji braće Koronel vraćeni su iz SSV/UTV klase (višenamenska terenska vozila) u kategoriju automobila (T3/3), jer su njihovi motori – inače pozajmljeni iz motocikla “suzuki hajabusa” – imali 1,3 litra zapremine, a maksimum za UTV iznosi 1.000 kubnih santimetara.

U konačnom apsolutnom poretku, Tim je rangiran kao 43. (45h02m21s iza pobednika), a Tom kao 54. (uz zaostatak od 64h44m58 sekundi). U klasi u kojoj su vozili, braća Koronel bili su i jedini učesnici i, logično, završili su kao prvo i drugoplasirani. Međutim, rezultat je za blizance iz Nardena bio potpuno u drugom planu – primat su imali avantura i, naravno, oba vozila na cilju.

“Bilo je zaista teško”, rezimirao je Tom. “Meni je bilo još teže nego pre dve godine, kada smo ovde snimali dokumentarac za TV. Dva puta sam želeo da odustanem, ali me je Tim bodrio da nastavim i stalno mi je govorio da ne budem toliko negativan.”

“Dođete do tačke kada ste isuviše umorni. Svake noći spavate samo jedan sat, pa zadremate za volanom. Uslovi su bili svakojaki, samo ne idealni, ali ćemo u godinama koje dolaze imati da ispričamo toliko priča o momentima u kojima bi drugi odavno odustali. Dogurao sam dalje nego u prethodne dve godine, pa je radost utoliko veća. Pre četiri godine, o ovome ne bih mogao ni da sanjam”, zaključio je doajen Svetskog turing prvenstva, možda makar privremeno “izmiren” sa Dakar relijem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*