Tramp stiže na Dejtonu, gledaće otvaranje Naskar sezone 2020.

Photo By: White House *The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp će se u nedelju, 16. februara pojaviti na trci Dejtona 500, koja otvara 72. sezonu Naskar serije.

Najave o dolasku visokog gosta stizale su iz većeg broja izvora, a praktično ih je potvrdio portparol Dejtona Bič aerodroma, rekavši da se u nedelju očekuje prispeće predsedničkog aviona Er fors 1, te da je za taj dan na 30 milja oko aerodroma uspostavljena zona zabrane letenja dronova.

Tramp je svoje simpatije prema Naskaru iskazao i 2016, u toku kampanje koja mu je donela izbornu pobedu, kao i tokom svog mandata.

On je prošle godine u Beloj kući primio osvajača Naskar kupa 2018, Džoija Logana, i tom prilikom rekao: “Nikad se ne zaboravlja ono što je najvažnije – Bog, porodica i otadžbina.”

Barem deo Naskar zajednice uzvraća mu simpatije: na jednom od Trampovih skupova u predizbornoj kampanji 2016. pojavili su se tadašnji predsednik i generalni direktor serije Bil Frens, kao i vozači Čejs Eliot, Rajan Njuman i Dejvid Regan.

A Kurt Buš, pilot Ganasijevog “ševroleta”, rekao je da s nestrpljenjem očekuje Trampa na Dejtona međunarodnom spidveju.

“Ovo je Dejtona 500. Već je sve preterano i daleko iznad proseka, zabavno i uzbudljivo. Samo se prepustite toku stvari. Priča se da trka počinje u određeno vreme, ali vi krenete kada vam kažu da stavite kacigu”, kazao je Buš.

“Jedva čekam da se predsednik Tramp tamo pojavi, da ga pozdrave svi ljubitelji trkanja i da se zabave u atmosferi trke Dejtona 500 kojoj prisustvuje i predsednik.”

Predsednik autodroma na Floridi Čip Vajl oglasio se izjavom: “Dejtona 500 je jedan od najvećih sportskih događaja i prestižno otvaranje Naskar kup serije. Dejtona međunarodni spidvej imao je privilegiju da ugosti nekoliko aktivnih predsednika Sjedinjenih Država. Počastvovani smo što je predsednik SAD odlučio da iskusi velelepnost i uzbuđenja “Velike američke trke” tako što će u nedelju posetiti 62. izdanje Dejtona 500.”

Poslednji predsednik SAD koji je na Dejtoni odgledao otvarajuću rundu najpopularnije američke trkačke kategorije bio je Džordž Buš (Mlađi). Slučajno ili ne, takođe republikanac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*