Trkački povratak u 70. godini: Hans-Joahim Štuk ovog vikenda vozi u Monci

Legendarni bavarski automobilista Hans-Joahim Štuk ovog vikenda se vratio takmičarskim dužnostima, iako je prvog dana januara napunio 70 godina!

On učestvuje na prvoj rundi nove GT2 evropske serije, koja se vozi u Monci, kao prateći program prvog trkačkog vikenda GT Svetskog čelendža Evropa.

U prebogatoj biografiji Štuk između ostalog ima DTM titulu iz 1990, dve apsolutne pobede na 24 časa Le Mana, osvojen Svetski šampionat sportskih automobila 1985, tri trijumfa na Nirburgringu 24H i 74 starta u Formula 1 timovima Marč, Brebem, Šedou i ATS.

U dva mandata je bio predsednik Nemačkog saveza motornog sporta (DMSB), a zvanično je otišao u takmičarsku penziju 2011, posle trke Nirburgring 24H, koju je izvezao sa sinovima Ferdinandom i Johanesom.

Međutim, on je i posle povlačenja umeo da gostuje u prigodnim takmičenjima poput VW široko R-kupa na Red bul ringu 2013. i na Audi TT “Trci legendi” na Hokenhajmringu 2017, što mu je do ovog vikenda bio i poslednji nastup.

Ponovo u trkačkom kombinezonu, Štuk u Monci seda u kokpit “KTM X-Bow GT2” automobila, specijalno razvijenog za GT2 evropsku seriju.

Ona se obraća vozačima amaterima (srebrne i bronzane kategorije) i nudi “konkurentan odnos performansi i troškova”, oslanjajući se na snažna vozila, ali ne toliko zavisna od aerodinamičkog potiska poput GT3 mašinerije.

Štuk pilotira jednim od pet “KTM” automobila koje prijavljue Rajter inženjering i deli kokpit s Austrijancem Krisom Rozenbergerom. Godine smeštaju nemačkog veterana u AM kup klasu takmičenja.

“X-Bow GT2” težak je samo 1.048 kilograma, a pokreće ga Audijev petocilindarski turboprehranjivani motor, koji oslobađa 660 KS.

GT2 startna lista u Monci ima ukupno 12 vozila. Na njoj se nalaze sva četiri homologirana modela (uz KTM, tu su i brendovi Audi, Porše i Lamborgini), a prisutan je i gostujući “ferari” pozvan iz Ferari čelendža.

Njih na “Hramu brzine” očekuju dve trke od po 50 minuta.