Tvingo kup: Za Red bul ring prijavljeno 20 automobila, Šainović i Milenković brane boje Srbije

Posle starta sezone na Hungaroringu, Tvingo kup nastavlja takmičenje ovog vikenda na Red bul ringu, zajedno sa ostalim kategorijama Centralnoevropske zone.

“Reno tvingo” je mali putnički model automobila koji nema mnogo snage, ali kad mu skinete nepotrebne delove, dodate kavez, smanjite mu klirens i postavite odgovarajuće pneumatike, on postaje trkačka zver. Ovo monomarka takmičenje se bez prekida održava od 2013. godine, a svi automobili su identični, pa vozačko umeće izlazi u prvi plan.

Ovog vikenda na stazu izlazi čak 20 “tvinga”, a za volanom će se naći i dvojica Srba.

Dr Predrag Šainović je otvorio novo poglavlje u svojoj trkačkoj karijeri prelaskom u “tvingo”, a do sada je izvezao tri testa, jedan vikend u Mađarskoj i gostovao je u italijanskom Entri kupu. Mihajlo Milenković takođe prvu sezonu nastupa u ovom takmičenju, a prethodno je vozio “mali N” u srpskom šampionatu.

Na prvoj trci mađarske runde Tvingo kupa pobedio je Jaka Marinšek, a na drugoj Mark Škulj, obojica ispred Lema rejsinga. Zapažen nastup imao je Gašper Dernovšek, takođe pulen slovenačke ekipe, koji je osvojio pol-poziciju i vodio trku, sve dok nije dobio vremensku kaznu zbog nepoštovanja granica staze. U drugoj trci je ostao bez podijuma za samo 0,347 sekunde.

Dvanaest momaka u Austriju dolazi iz Slovenije, po dvojica iz Srbije i Hrvatske, i po jedan iz Austrije, Italije i Češke. Ime dvadesetog takmičara još nije potvrđeno.

Tri individualna treninga planirana su za petak, kvalifikacije se voze u subotu od 8 sati, prva trka u isto vreme u nedelju, a druga od 13 sati.