U Australiji kritikuju upotrebu mekih i tvrdih guma: To je veštačko trkanje i lutrija

Mnogi važni igrači u Australijskom šampionatu superautomobila nisu bili oduševljeni novim pravilima o upotrebi guma uvedenim za protekli vikend na Sidnej motorsport parku.

Radi poboljšanja trkačke akcije i ubacivanja dodatnog strateškog elementa u igru, timovi su na drugom uzastopnom Sidnej supersprintu za tri kvalifikacione sesije i tri trke imali na raspolaganju tri seta tvrdih i dva seta mekih slik pneumatika.

Na istom mestu prošlog meseca ekipe su takođe raspolagale sa samo pet kompleta guma, ali jedne, meke mešavine i tada primedbi nije bilo. Osim toga, redukcija broja raspoloživih guma išla je podruku sa protivepidemijskim smanjenjem broja angažovanih mehaničara.

Problem nije u broju, već u tipu. Primena novog rešenja na stazi koja je poznata kao potrošač guma istakla je veliku razliku u tempu između tvrde i meke mešavine. Posledica: svaki vozač morao je da žrtvuje neku od sesija i u bar jednoj trci bivao je potpuno nekonkurentan.

Primera radi, šampion Skot Meklohlin osvojio je subotnju večernju trku 1, prvi nedeljni sprint završio je kao trećeplasirani, dok je na finalnoj trci vikenda bio tek četrnaesti. Džejmija Vinkapa nije bilo nigde u drugom sprintu, a Šejn van Gisbergen je igrao podređenu ulogu u trećem.

Rezultati su generalno ispali pomalo nasumični, a vikend je imao tri različita pobednika – osim Meklohlina trijumfovali su i Nik Perkat i Džek Le Brok. Potonja dvojica su svoje pobedničke trke vozili isključivo na mekim gumama.

Zato su nova pravila kritikovana kao isuviše radikalna – zabavno je možda bilo, ali za protagoniste šampionata isuviše nepredvidljivo.

Šef Erebus motorsporta Beri Rajan sve je to nazvao “veštačkim trkanjem”: “Superautomobili su sjajno rešili celu ovu kovid situaciju, ali mislim da se raspored guma za ovaj vikend nikome nije svideo. To nije stvarno trkanje.”

“Mi smo trkači. Ako smo najbolji, želimo mogućnost da pobedimo. Ne bi trebalo da možete da postignete rezultat samo zato što ste igrali igru i nešto uradili drugačije od svih ostalih. To nije trkanje i to nije uzbudljivo. Ekipa je dovoljno deprimirana situacijom kakva inače jeste, a sve ovo veštačko trkanje jednostavno nije dobro. Moramo da se vratimo pravom, hardkor trkanju.”

Iako je njegov tim “igru u Sidneju” odigrao najbolje, i iako je sa Supersprinta odneo najviše bodova, i dvostruki prvak i lider serije Meklohlin smatra da trkanje treba da izgleda drugačije od onog viđenog tokom vikenda.

“Više bi mi se dopalo da smo ovu rundu vozili kao prethodnu, kada smo imali samo jednu mešavinu guma. Ovo apsolutno izmeša rezultate i dobijate različite pobednike. Suština je u tome ko uradi pravu stvar u pravom momentu. A postoji trenutak vikenda kada ste apsolutno bespomoćni i samo pokušavate da ne budete torpedovani”, rekao je as DJR tima Penske.

“Tako je kako je i morate maksimalno iskoristiti situaciju. U zbiru smo bili najuspešniji, ali je čudno kad se u trećoj trci vozite kao četrnaesti, a ipak možete da kažete da je to konkurentno. Za mene, po mom osećaju, trkanje treba da bude nešto drugo.”

“Kao trkač želite da izađete na stazu i pobedite, ili da se takmičite na najvišem mogućem nivou. A u trećoj trci naš najviši nivo bilo je 14. mesto. Ponavljam: naš vikend je bio moćan, bili smo najuspešniji, ali je meni čudno kako je sve prošlo. Za kategoriju i sponzore je fantastično da različiti ljudi pobeđuju. Nemojte me shvatiti pogrešno, to jeste sjajno, ali je nekako uvrnuto da kružite kao četrnaesti, a da ste u zbiru ipak pobednik”, završio je Meklohlin.

Tikfordov Kameron Voters završavao je trke na pozicijama 6, 9 i 18 i vikend je opisao kao lutriju: “Kad se igrate s gumama, to je kao izvlačenje iz šešira. Mi smo pokušali da razvučemo naše dobre gume na nekoliko trka i nije nam mnogo šta ostalo za tu poslednju. Meni samom se baš nisu dopala pravila o gumama za ovaj vikend. Probali smo da izvučemo maksimum, učestvovali smo u lutriji, ali naši brojevi nažalost nisu izvučeni.”

Vozač “mustanga” Rik Keli podržao je koncept s obaveznom upotrebom različitih mešavina tokom istog vikenda: “Bilo je dobro što sam se trkao s nekim ljudima. Rekao bih da su pogodili tu stvar s gumama ovog vikenda i bilo je mnogo sjajnih bitaka.”

Fabijan Kultard je oba kompleta mekih guma sačuvao za nedelju, što mu je donelo drugo mesto u trci 2. Možda su i zato njegovi utisci pomešani, a stav neodlučan: “Vremena su luda zbog ovog virusa, a sada je i trkanje postalo prilično ludo i s različitim pobednicima.”

“Mislim da to na nekim stazama funkcioniše. Sidnej je abrazivna staza i gume se ionako mnogo troše. Mislim da smo umesto s različitim mešavinama mogli da dođemo s jednom i trke bi bile podjednako dobre. Da li je to ispravno ili pogrešno? Ne znam. Meklohlin je najuspešniji, a ja sam treći najuspešniji vozač ove runde, naš je vikend očigledno bio pristojan”, izjavio je drugi vozač DJR Penske “mustanga”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*