U Imoli 4 kruga pravog trkanja: Baldan pobedio po kiši, Komini s 13. mesta stigao na četvrto

Vozač “seata” Nikola Baldan trijumfovao je u drugoj trci TCR Italija na Imoli.

Dojučerašnji lider šampionata krenuo je s pol-pozicije i proveo je u vođstvu svih 9 krugova, ali je 5 od njih izvezeno iza sigurnosnog vozila, zbog jake kiše na stazi.

Baldanu su se na podijumu pridružili vozač “honde” Erik Skalvini i pilot “opela” Kevin Đakon, dok je najveći napredak u 4 prava takmičarska kruga postigao Stefano Komini, koji je “subaru” s 13. startnog mesta dovezao do 4. pozicije na cilju.

Takmičenje je prvobitno bilo planirano za 11 časova, ali je zbog jakih pljuskova pomereno za 13:05 i skraćeno na 20 minuta + 1 krug. Kako je u novom terminu kiša i dalje padala, umesto da startuje klasično, trka je započeta iza sigurnosnog automobila, koji je na stazi ostao 9 minuta.

Na restartu je Baldan zadržao vođstvo ispred Skalvinja, a Darboma u “alfi“ je pretekao kolega Altoe. Đakon je prestigao obe “đulijete” i popeo se na treće mesto, gde će i ostati do cilja.

Na krivini Toza otklizali su i sudarili se vozači “audija” Maks Muđeli i Plamen Kralev. U incidentu su učestvovali i Alesandro Telung u “seatu“ i Masimiliano Galjano u “golfu“. Slučaj je pod istragom, ali je bez obzira na krivicu garantovao da nijedan od “audija” neće osvojiti bodove, dok su Telung i Galjano morali da odustanu.

Po superteškim uslovima Komini se pokazao u mnogo boljem izdanju od jučerašnjeg. Već u prvom takmičarskom krugu napredovao je 6 pozicija i popeo se na 7. mesto u poretku.

Trkanje nije trajalo ni 4 minuta, a opet je intervenisao sigurnosni auto. U to vreme kolonu je predvodila trojka Baldan – Skalvini – Đakon, novopečeni alfista Altoe držao je solidnu četvrtu poziciju, a pratili su ih jučerašnji pobednik Džonatan Đakon, Darbom i Komini.

Nadomak isteka 20. minuta, sigurnosno vozilo se sklonilo s piste, dopustivši još 2 kruga u pravom tempu. Komini je odmah skočio na 5. mesto, a zatim je pogurao Altoea između krivina Akve minerali, nagovestivši mu da ga neće još dugo trpeti pred sobom.

U finišu je Skalvini bio malo agresivniji, pa je vodeći Baldan morao da se brani, što mu je bez problema pošlo za rukom. Komini je ostavio za sobom Altoea, vremena za napad na podijum više nije bilo, pa je četvrto mesto bio najviši domet dvostrukog prvaka TCR Internacionalne serije, uz zaostatak od samo tri desetinke za trećeplasiranim. Stefanu je pripala i ta satisfakcija da je postavio najbrži krug nedeljnog sprinta.

Đakomo Altoe je završio kao peti ispred Džonatana Đakona. Sedmo mesto osvojio je vozač “honde“ Finlej Kroker, dok su do poena stigli i Kozimo Barberini u “seatu“, Darbom u “alfi“ i Vinčenco Montalbano, čiji je “leon” kompletirao prvih deset.

U TCT klasi pobedu je ubeležio vozač “pežoa 308” Paskvale Notarnikola, apsolutno dvanaesti.

Skalvini je posle Imole vodeći u generalnom plasmanu, samo tri poena ispred Baldana.

Sledeći, pretposlednji vikend TCR italije na je programu za dve nedelje (22-24. septembar) na Valelungi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − two =