U Italiji 2021. startuje BMW M2 CS kup

Počev od iduće godine, italijanska trkačka scena biće bogatija za jedno novo monomarka takmičenje.

To je zasluga tamošnje BMW filijale, ona pokreće BMW M2 CS rejsing kup Italija, seriju koja će mladim pilotima pružiti priliku da prikažu svoj talenat.

Prva njena sezona voziće se kao prateći program tokom šest rundi Italijanskog GT šampionata, a svaki vikend M2 CS rejsing kupa imaće dve trke.

Protagonista serije, “BMW M2 CS rejsing”, predstavlja trkački derivat putničkog modela i u Italiji će ga u za trke pripremljenoj verziji od maksimalno 450 KS, prodavati dileri koji imaju ovlašćenje BMW klijentskog trkačkog odseka.

Automobil je proizvod saradnje inženjera BMW-a M GmbH i BMW motorsporta, a u njegovom razvoju iskorišćena su brojna rešenja primenjena pri stvaranju “BMW M4 GT4”. Bavarski proizvođač tvrdi da tako nastali “M2 CS rejsing” postavlja nove standarde za monomarka nivo i da je najbolje rešenje za ulazak u trkački svet.

Pokreće ga redni šestocilindraš zapremine 2.979 ccm, baziran na BMW M tvin pauer (TwinPower) turbo tehnologiji. On u trkačkoj varijanti oslobađa snagu koja se, kao i kod GT4 modela, može programirati i aktivirati u rasponu od 280 KS do 450 KS, zavisno od Balansa performansi ustanovljenog za odgovarajuću klasu takmičenja.

Maksimalni obrtni moment od 550 Nm prenosi se na zadnje točkove preko sedmostepenog menjača s dvostrukim kvačilom, kofigurisanog za nastupe na pistama.

BMW Italija uskoro će saopštiti više detalja o trkama i procesu registracije, ali je kalendar serije već poznat i izgleda ovako:
2. maj – Monca
6. jun – Mizano
11. jul – Muđelo
5. septembar – Imola
19. septembar – Valelunga
10. oktobar – Muđelo