U KCMG Hondi se utešili: Sačuvali smo automobile za Maleziju, a to je bitno

Nijedan od vozača KCMG “hondi sivik” nije stigao do poena u nedeljnim WTCR trkama na ulicama Makaua.

Bod za subotnje petnaesto mesto Tijaga Monteira ostaje jedino što lokalni tim iz Hong Konga može da prikaže u svom bilansu sa devete runde Svetskog turing kupa 2019.

Već se posle kvalifikacija znalo da Monteiru u nedelju sleduju dva starta iz poslednjeg reda, odakle je bilo teško očekivati bilo kakav reprezentativan rezultat. Portugalac je prognozirao da će suština trka 2 i 3 biti preživljavanje i makar je u tome uspeo, završivši ih na mestima 18 i 19.

“Honde” se generalno nisu pokazale konkurentnim u Makauu, ali je Tijago tvrdio da s kolonom od 24 suparnika pred sobom nije mogao da upotrebi tempo koji mu je stajao na raspolaganju.

A o samom tempu Monteiro se izrazio pohvalno: “Celog vikenda smo imali dobar tempo, a brzina pokazana u nedeljnim trkama to potvrđuje. U popodnevnim kvalifikacijama u petak nisam uspeo da sastavim dobar krug i zato sam startovao sa začelja. Odatle se teško napreduje na stazi kakva je Makau.”

“Prestigao sam pet ili šest automobila na startu trke 2, vodio sam generalno dobre, žestoke ali fer bitke. Da smo maksimalno iskoristili kvalifikacije, mogao sam da se trkam negde u zoni u kojoj je vozio i Gerijeri, otprilike smo takav tempo imali.”

Atila Taši je u nedelju dva puta startovao sedamnaesti. U pokušaju da izbegne sudar na krivini Lisabon, zaradio je oštećenja na prednjem kraju “sivika”, a dva kruga pre kraja trke 2, kada je vozio na solidnom 16. mestu, na istom mestu ga je torpedovao Mehdi Benani i poslao pravo niz ulicu.

Trku 3 Atila je završio na poziciji 16, nadomak zone bodova.

Mađar je prepričao šta mu se sve događalo: “Ja sam zapravo prilično zadovoljan nedeljnim performansama, pogotovu u trci 3, u kojoj sam bio drugi najbrži vozač “honde”. Na startu trke 2 zaradio sam oštećenje prednjeg kraja automobila na krivini Lisabon, a u završnici sam izbačen na istoj krivini. Iako je ekipa sjajno dovela “hondu” u red, u poslednju trku sam ipak ušao s oštećenjima na aero delovima. Svejedno, nedelja je bila bolja od subote.”

Menadžer KCMG tima Dario d’Espozito pronašao je utehu u činjenici da su obe njihove “honde” cele pred decembarsko WTCR finale na Sepangu: “Osrednji vikend, ali je nedelja bila mnogo bolja od subote ili petka. Učinili smo sve što smo mogli da izvučemo performanse u situaciji u kojoj su Balans performansi i kompenzaciona težina jako otežali život “hondi” i negativno uticali na njenu konkurentnost.”

“Atila je počinio nekoliko malih grešaka u trci 2, ali je bio dovoljno samouveren da juriša na poene, a to je dobro videti. Tijago je sa začelja napadao koliko god je mogao i verovatno bi osvojio onoliko bodova koliko i Gerijeri da je bolje prošao u kvalifikacijama. Ipak, sačuvali smo automobile za Maleziju, a to je veoma bitno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + twelve =