U Makauu TCR ili BTCC? Ili oba?

Čelnici Britanskog prvenstva turing automobila dobili su zanimljivu ponudu od organizatora Velike nagrade Makaua. U igri je mogućnost da se BTCC timovi i vozači trkaju na stazi Guja u okviru tradicionalnog Gran pri vikenda u novembru ove godine.

Zasad se u kontaktu nalaze zvaničnici jedne i druge strane, a upitane za mišljenje, BTCC ekipe su u većini izrazile zainteresovanost da u Makauu nastupe. Finansiranje bi bilo rešeno tako što bi organizator iz Makaua snosio putne i troškove transporta, dok bi BTCC timovima preostali operativni i takmičarski izdaci. Trka se u svakom slučaju ne bi bodovala za konačni plasman Britanskog turing šampionata.

15214571369_781fff2ef8_o 086LeonEurocup01RaceNurburgringPracticeOrganizacioni odbor Velike nagrade Makaua istražuje različite opcije kojima bi popunio prazninu u turing programu nastalu odustajanjem WTCC-a od trke na Guji. BTCC je jedna varijanta, druga je Lotijeva TCR Internacionalna serija, verovatno u paru sa TCR Azijskom. Zasad se niko ne izjašnjava o mogućnosti da se na ulicama bivše portugalske kolonije, danas azijske prestonice igara na sreću, nađu automobili iz svih ovih šampionata.

TCR serija je u svoj kalendar stavila 22. novembar, termin održavanja Makau gran prija, ali uz taj datum stoji lokacija koja tek treba da bude potvrđena.