U Portugalu ovog vikenda startuje nova sezona TCR Evropa, prijavljena 22 automobila

Nova sezona TCR Evropa startuje predstojećeg vikenda na renoviranoj stazi Algavre u Portimau.

Serija u kojoj je potpuno nepredvidiv ishod titule do samog kraja kreće iz Portugala, a za prvi trkački vikend prijavljeno je 22 automobila.

Veliki povratak na turing scenu napravio je Džoš Fajls, prvi šampion ovog takmičenja. On će voziti “hjundai elantru” ekipe Target kompetišen, a timske kolege će mu biti Feliče Jelmini i Nikola Baldan.

Mato Homola i Jakim Galaš vozili su prvi vikend TCR Istočna Evropa u novim “elantrama”, sa kojim će se boriti u najprestižnijem evropskom turing takmičenju.

Još jedno zvučno ime među povratnicima je i iskusni Pepe Oriola, koji će ove godine voziti “hondu sivik” ekipe Brutal fiš. Uz njega će biti vlasnik ekipe Martin Riba.

Prošlogodišnji šampion TCR Španija Majk Halder vraća se na evropski rang takmičenja, zajedno sa sestrom Mišel i Džekom Jangom, svo troje za volanima “honde” Halder motorsporta.

Što se tiče “kupre kompetision”, za nju su se odlučila šestorica trkača. Džon Filipi će nastupiti za SLR rejsing, dok Đakomo Germandi ostaje veran slovenačkoj ekipi Lema rejsing, sa kojom je 2021. vozio u TCR Istočna Evropa.

Ostale “kupre” servisiraće Volkano motorsport, a voziće ih Klim Gavrilov i Evgeni Leonov, obojica bez obeležja Rusije, Isidro Kalehas i novajlija u takmičenju Gustavo Moura.

Komtuju rejsing ostao je veran “audiju RS3 LMS”, a osim vetrana Toma Koronela u ekipi će biti Franko Đirolami i Viktor Davidovski. U Portugalu će za njih voziti i mladi vozači Luis Sidade i Miklas Born.

TCR Evropa deliće stazu sa DTM, koji takođe počinju sezonu u Portimauu, pa se očekuje velika gužva na tribinama.

Program na stazi Algavre izgleda ovako:
Petak, 29. april
12.05 Trening 1
15.30 Trening 2
Subota, 30. april
9.35 Kvalifikacije
15.15 Trka 1
Nedelja, 1. maj
14.15 Trka 2

Prenos je obezbeđen na Jutjub platformi TCR serije.