U samo 7 dana sklopljen, spremljen za akciju i testiran: Ovo je Meklohlinov novi “mustang”

DJR tim Penske završio je izradu potpuno novog “ford mustang” superautomobila za samo sedam dana.

Šampionski tim australijske serije bio je prinuđen na taj potez jer je Skot Meklohlin slupao svoj dotadašnji automobil na Gold koust 600 kvalifikacijama u udesu siline 43G.

U izvornom planu tima bila je izrada novog “mustanga” na bazi šasije koja je već postojala u garaži, ali je, pri redovnom stanju stvari, taj auto trebalo da pripadne drugom pilotu ekipe Fabijanu Kultardu.

Novi automobil, “šasija 007”, sada namenjen Meklohnlinu, prvi put je izašao na stazu danas, 4. novembra, na trkalištu Kvinslend, gde je izveo prema propisima Superautomobila obaveznu probnu vožnju od 60 kilometara.

To je ujedno bio i prvi povratak Meklohlina za volan od udesa koji ga je odveo u bolnicu na neurološka ispitivanja i koji je srećno završen bez povreda.

Aktuelni i izvesni budući šampion Superautomobila pohvalio je brz rad ekipe koja je u tako kratkom roku pripremila novi “mustang”:

“Sve vreme govorim da imamo najbolje momke u Superautomobilima, oni su to ponovo demonstrirali neverovatnim trudom uloženim tokom protekle nedelje.”

“Za manje od sedam dana oni su golu šasiju pretvorili u funkcionalni superautomobil, što je zaista neverovatno i svedoči o veštini i posvećenosti naših momaka.”

“Auto je sjajno išao ovog popodneva, prošli smo kroz sve sistemske provere i izveli smo neophodne probe, pa znamo da će novi “mustang” #17 biti spreman za start na Sendaunu. Njegova šasija možda ima naziv 007, ali mi ćemo se postarati da ne bude ni “promešana ni promućkana!”, kazao je Meklohlin, aludirajući na rečenicu slavnog fiktivnog agenta 007.

Novozelanđanin se osvrnuo i na svoju prvu vožnju posle najvećeg udesa u karijeri: “Bio sam prilično izudaran i prošle nedelje mi je bilo žao i ekipe i sebe samog. Danas sam, međutim, kao nov i fantastično je što sam ponovo za volanom.”

“To je moja profesija, volim je i ne želim da radim bilo šta drugo. Moram da osvojim vozačku titulu, treba da osvojimo i šampionsku i to je sada u centru pažnje čitave ekipe, Fabijana Kultarda i naših suvozača Tonija D’Alberta i Aleksa Premaa tokom vikenda na Sendaunu i Njukaslu.”

DJR tim Penske predstojećeg vikenda učestvuje na pretposlednjoj rundi šampionata Superautomobla, trci Sendaun 500, ujedno trećoj i finalnoj čiji se rezultati boduju za Pirtek enduro kup 2019.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 − five =