U Superautomobilima 2021. bez eksperimenata s gumama: Jedan vikend – jedna mešavina

Organizator Australijskog prvenstva superautomobila neće obavezivati timove da u 2021. koriste različite mešavine pneumatika tokom iste runde šampionata.

Eksperiment s upotrebom tvrdih i mekih Danlop guma u okviru jednog vikenda izvođen je prošle sezone radi poboljšanja akcije, uvođenja strateškog elementa u trke bez tankovanja i prilagođavanja takmičarskog formata pandemijskim uslovima i ograničenjima.

Dodatno, broj raspoloživih setova guma bio je ograničen na samo pet, koje su morale da “opsluže” i subotnje i nedeljne kvalifkacije, kao i tri trke.

Stvar je rezultirala time da je svaki vozač morao da pravi kompromise i žrtvuje neku od sesija, te da u bar jednoj trci bude potpuno nekonkurentan. To je proizvelo i pomalo nasumične rezultate i neočekivane pobednike i ekipe generalno nije oduševilo.

Ove sezone će biti drugačije: na svim sprint rundama ostaje limit od pet kompleta, ali će svi biti identičnih karakteristika.

Na početku takvih vikenda, svaki automobil imaće četiri “prenete” gume i 28 novih. Pre prvih kvalifikacija moraju se vratiti sve “prenete” i osam novih guma, te se tako ostaje na pet setova.

Takav režim, uz isključivu upotrebu mekih guma, vladaće na trkalištima Sendaun (II runda), Simons plejns (III), Bend motorsport park (IV), Sidnej motorsport park (VIII) i Pert (IX).

Nova supermeka guma biće u akciji na Vintonu (V) i u Darvinu (VI).

Na Vintonu će timovima biti dozvoljena dva kompleta “prenetih” guma bilo koje mešavine.

Prilikom odlaska na Novi Zeland (runda XI), planiranog za početak novembra, neće biti “prenetih” guma, već svakom automobilu sleduju 32 tvrda pneumatika. Razlog za ovo su karantinske mere.

U šampionatu će i dalje postojati dve mešavine guma, ali će supermeka ukloniti potrebu za korišćenjem različitih specifikacija tokom istog vikenda.

“Radili smo s Danlopom na različitim mešavinama guma. Povezali smo određene mešavine s određenim stazama kako bismo dobili najbolju moguću kombinaciju performansi i degradacije, umesto da koristimo dve mešavine”, objasnio je šef serije Šon Simer.

“Uzmite na primer Vinton – tamo je degradacija vrlo niska. Umesto da pokušamo da podstaknemo dobro trkanje koristeći dve mešavine, tamo uvodimo supermeku gumu.”

Tokom trkačkih vikenda na kojima će biti dolivanja goriva ostaje obaveza vraćanja tri seta guma pre početka kvalifikacija, ali je veća ukupna kvota raspoloživih pneumatika.

Sezonu otvara runda Maunt Panorama 500, za koju svaki automobil dobija 32 tvrde gume. Za Taunsvil (VII) i Gold koust (XII), kontingent iznosi 32 meke.

Za Bathurst 1000 (deseta runda) broj raspoloživih pneumatika iznosi 60, od toga su 8 prenete, a 52 nove, i to tvrde mešavine.

Pravilo o obaveznoj upotrebi dva tipa pneumatika jedno je od retkih koje je uvedeno 2020. a nije zadržano i u ovoj godini.

Format sa tri sprint trke – tamo gde se primenjuje – ostaje u principu neizmenjen, a ograničenja u broju timskog personala – još jedna mera protiv širenja pandemije – važiće i ubuduće.