Urutija i “audi” najbrži na prvom treningu na Hokenhajmringu, Borković sedamnaesti

Urugvajac Santjago Urutija izvezao je najbrži krug na prvom treningu trkačkog vikenda TCR Evropa na Hokenhajmringu.

On je u završnim trenucima polučasovne sesije zaustavio štopericu na 1:48.330 i time je svoj WRT “audi” postavio ispred dotle provizorno vodećeg Orelijena Komta u DG sport “pežou”, kog je nadmašio za 0.336 sekundi.

Treće mesto pripalo je vozaču Target “hjundaija” Džošu Fajlsu. Englez je preko 25 minuta bio rangiran kao najbrži, zahvaljujući krugovima od 1:48.896, a potom i 1:48.689. U konačnom ishodu, dvostruki šampion TCR Nemačka kasnio je 0.359 sekundi za Urutijom.

Urutija je ovog jutra izvezao najbrži TCR krug na Hokenhajmringu, jer je za 36 hiljaditih poboljšao dosadašnji rekord Haralda Pročika. Posle treninga urugvajski vozač je izjavio: “Pomalo sam iznenađen, jer ovde nisam vozio sedam godina. U redu, to je samo trening, ali sam zadovoljan ovim što je tim uradio, a i ja poboljšavam svoju vožnju. Važno je što smo prvi jer to znači da idemo pravim putem. Ovde želimo da osvojimo mnogo bodova, mislim da imamo tempo za to. Pokušaćemo da nastavimo ovako i da ovaj vikend učinimo uspešnim.”

Danijel Lojd je na debiju u TCR Evropa smestio “hondu sivik” na četvrtu poziciju (+0.417), a peto mesto pripalo je Tediju Klereu u “pežou” (+0.607).

Pozicije u prvih 10 izborili su i Maksim Poti u WRT “VW golfu” (+0.642), Luka Engstler u “hjundaiju” (+0.647), vodeći u generalnom Žil Manjus u Komtuju “audiju” (+0.694), Žilijen Briše u “pežou” (+0.783) i Đani Morbideli u Vestkoust “golfu” (+1.050).

Mesta u gornjem domu pronašli su dva “audija”, tri “pežoa”, po dva “hjundaija” i “folksvagena” i jedna “honda”.

Povratnik na evropsku scenu Stijan Paulsen počeo je vikend dvanaestim vremenom (+1.129). On se u poretku našao u sendviču između Targetovih “hjundaija”, jedanaestoplasiranog Andreasa Bekmana (+1.111) i trinaestoplasirane Jesike Bekman (+1.173).

Dušan Borković je prvi trening okončao na poziciji 17, uz zaostatak od 1.335 sekundi za najbržim. Srpski predstavnik klasifikovan je ispred Toma Koronela u Butsen Žinion “hondi” (+1.522), timskog kolege Mata Homole (+1.579) i Nelsona Pančatičija u još jednom “hjundaiju” (+1.881).

Viktor Davidovski je “hondu” dovezao do 23. mesta (+2.369).

Vozači “renoa” Aleks Morgan i Džon Filipi našli su se pri dnu plasmana (pozicije 27 i 28 od 32 takmičara), s tim što se Korzikanac zaustavio zbog tehničkog problema, koji tim Vuković motorsport pokušava da otkloni.

Drugi trening nemačke runde TCR Evropa vozi se u 16:40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + 8 =