Urutija opet na vrhu, Audiju 1-2, Borkoviću sedmo vreme

Vozači “audija RS 3 LMS” završili su drugi trening evropskog TCR vikenda na Hokenhajmringu dvostrukim vođstvom u poretku.

Najbrži krug ponovo je vlasništvo Santjaga Urutije u WRT automobilu, a onaj samo 58 hiljaditih sporiji izvezao je Komtuju trkač Žil Manjus u završnim sekundama treninga.

“Dobar rezultat, uliva samopouzdanje uoči sutrašnjih kvalifikacija”, kazao je Belgijanac. “Za noćas su plan fina podešavanja, neće biti velikih promena jer je tempo u redu. Mislim da je ovo dobra staza za “audi”. Budimpešta je bila lošija, pa bi ovo trebalo da bude naš vikend.”

Treće vreme zabeležio je Džoš Fajls u Targetovom “hjundaiju” (+0.262), a četvrto njegov zemljak Danijel Lojd u “hondi sivik” slovačke ekipe Brutalna riba (+0.405).

Dalje tri stotinke sporiji bio je petoplasirani Maksim Poti u WRT “golfu”, u poretku slede Orelijen Komt u “pežou” DG sporta (+0.490), Stijan Paulsen u “kupri” sopstvene ekipe i Danijel Nađ u M1RA “hjundaiju (+0.615).

Dušan Borković je na ovoj sesiji rangiran kao deveti, uz vreme kruga od 1:48.171, koje je postigao u svom poslednjem napadu na štopericu.

Poredak prvih deset zaokružio je Tom Koronel u Butsen Žinion “hondi”, uz zakašnjenje od 0.823 sekunde za najbržim.

Hjundai trkač Nelson Pančatiči zabeležio je jedanaesti rezultat (+0.861). Osam hiljaditih kasnio je Đani Morbideli u Vestkoust “golfu”, iza kog je rangiran Mato Homola (+0.928), trinaesti i poslednji u intervalu od sekunde zaostatka za najbržim.

Jedan od pobednika sa Hungaroringa, Žilijen Briše, dovezao je “pežo” do šesnaeste pozicije (+1.326), mesto ispred Luke Engstlera u “hjundaiju” (+1.384).

Dvadesetoplasirani Džon Filipi bio je uspešniji od dvojice pilota “reno megana” (+1.742).

Slovak Martin Riba je sa drugom “hondom” klasifikovan kao 23. (+2.133), Davit Kadžaja s PCR “kuprom” nije mogao bolje od 27. mesta (+2.468).

U drugoj trećini polučasovnog treninga, Viktor Davidovski je doživeo udes u kojem je lakše oštetio prednji kraj svoje “honde sivik”, a zbog tog incidenta nakratko je istaknuta crvena zastava. Makedonskom takmičaru ostala su upisana samo tri kruga i zaostatak od 6.278 sekundi, što mu je donelo poslednju, 32. poziciju u plasmanu.

Drugi trkački vikend TCR Evropa nastavlja se u subotu, kvalifikacijama koje startuju u 10:05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + nine =