Urutija trijumfovao na Aragonu ispred Erlahera i Vernea, Miler viceprvak sezone 2020.

Photo Paulo Maria / DPPI

Urugvajac Santjago Urutija pobednik je poslednje trke sezone Svetskog kupa turing automobila.

On je startovao sa pol-pozicije i lako održao vođstvo od početka do kraja distance.

Novokrunisani WTCR šampion Jan Erlaher završio je trku 3 na drugom mestu, a na poslednji stepenik podijuma popeo se Žan-Karl Verne.

Trka puna kalkulacija i timskih naredbi počela je žustro. Miler je bio očigledno veoma motivisan da se izbori za vicešampionsku titulu, pa je brzo sa desete pozicije izbio na sedmu.

Gerijerijev proboj sa 17. startnog mesta nije bio toliko ubedljiv kao u prethodne dve trke, pa je nekako stigao do 11. pozicije i ostao tu veći deo sprinta.

Odličan timski rad i fantastičnan trkački manevar prikazao je Bjerk, koji je nekoliko krugova zadržavao Askonu, dok ih nije sustigao Miler. Zatim je vešto zatvorio Španca, da bi Miler izašao iz krivine ispred obojice. Askoni je ostalo za utehu što je trku završio ispred Bjerka.

Milerovo novoosvojeno četvrto mesto dovelo ga je u poziciju da se ovenča vicešampionskom titulom.

U tom trenutku je 11. Gerijerijeva pozicija bila dovoljna da Argentinac bude tek četvrti u generalnom plasmanu, jer bi ga u tom slučaju prošao i Verne.

Magnus je bio prebrz za Argentinca, koji je nekoliko puta izletao sa staze, nebi li pretekao Belgijanca. On je tokom trke dobio upozorenje zbog nepoštovanja granica staze, ali je ponovio prekršaj i ostao je pod istragom sudija.

Tu je na scenu stupila još jedna timska naredba. Atili Tašiju, koji u tom trenutku bio sedmi, naređeno je da propusti čak četiri automobila, kako bi Gerijeri kroz cilj prošao kao deseti i sezonu završio na trećem mestu, ukoliko ne dobije kaznu.

Urutija je proslavio svoju prvu pobedu u sezoni, ispred Erlahera i Vernea, Miler je bio četvrti na cilju, Askona peti, a Bjerk šesti.

Sedmo mesto na kraju je pripalo Mihelisu, Berton je zaustavio svoje propadanje u plasmanu na osmom mestu, Magnus je bio deveti, ispred Gerijerija, Tašija, Monteira, Filipija, Tarkvinija i Engstlera.

Podsetimo, Erlaher je osvojio šampionsku titulu, njegova ekipa Cijan rejsing timsku, Verne je ovogodišnji osvajač WTCR trofeja za nezavisne vozače, a Magnus je ruki godine.

Sledeća sezona planirana je za maj 2021. na Hungaroringu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*