Urutija trijumfovao u drugoj trci, na podijumu Đirolami i Ferviš

Photo Paulo Maria / DPPI

Vozač Cijan rejsinga Santjago Urutija došao je svoje prve pobede u WTCR sezoni na Hungaroringu.

On je vodio od starta do cilja, jer je osvajač pol-pozicije Rob Haf bio prinuđen da krene iz boksa. Ekipa Zenge motorsport nije uspela na vreme da popravi njegovu “kupru” koja je oštećena u prvom sprintu.

Haf je posle starta dobio i kaznu prolaska kroz boks, jer je prekršio startnu proceduru, pa je trku završio na 18. mestu.

Nestor Đirolami i Frederik Ferviš opkolili su Norberta Mihelisa, pa se lokalni heroj okrenuo na prvoj krivini i izgubio nekoliko pozicija.

To su iskoristili Jan Erlaher i Ivan Miler, za kojima se probio i Mikel Askona, koji je nešto kasnije savladao obojicu i izbio na četvrto mesto.

Andreas Bekman se okrenuo na stazi i završio trku u šljunku već u prvom krugu, dok je Gabrijele Tarkvini bio prinuđen da odustane zbog tehničkih problema.

Urutija je bez većih problema priveo trku kraju, iako je njegova prednost na cilju bila samo 1,2 sekunde ispred Đirolamija. Treći stepenik podijuma pripao je Fervišu, a četvrti je bio Askona.

Erlaher se u devetom krugu požalio na vibracije, ali je bez problema završio trku na petom mestu, uz podršku timskih kolega Milera i Bjerka koji su kroz cilj prošli kao šesti i sedmi.

Osmo mesto pripalo je Gerijeriju, deveti je bio pobednik trke 1 Žil Magnus, a bodove su osvojili još i Taši, Monteiro, Berton, Verne, Mihelis i Engstler.

Posle mađarske runde Erlaher i Urutija dele prvo mesto u generalnom plasmanu sa po 101 bodom, dok je Verne pao na treće mesto sa 14 poena zaostatka.

U WTCR sledi pauza do oktobra, kad je planirana trka u Češkoj, na autodromu Most.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*