Van Gisbergen i Tander osvojili Bathurst 1000 i poslali brend Holden u istoriju

Tandem Red bul Holden rejsinga u sastavu Šejn van Gisbergen – Gart Tander osvojio je najvažniju trku australijskog auto-sporta, Bathurst 1000 i stavio tačku na sezonu 2020.

Ovogodišnji Bathurst 1000 nije odlučio o vozačkoj tituli – nju je još ranije odbranio Skot Meklohlin – ali je dao timskog šampiona, vozačkog viceprvaka i odredio plasman na nižim pozicijama.

Van Gisbergen je u “komodoru” #97 preuzeo kontrolu nad trkom iskoristivši kratak period kiše. Efektivno, on od tog trenutka više nije ispuštao vođstvo, iako mu u završnici nije bilo lako jer su dva restarta izvedena u poslednjih 9 krugova. Za to vreme Kam Voters je sa Tikford Monster “mustangom” #6 bio iza Van Gisbergena i pritiskao ga, ali je Novozelanđanin bio brz i nije grešio, baš kao ni njegova ekipa.

Van Gisbergen se odupro i na poslednjem restartu i upisao je poslednju pobedu za Holdenov fabrički tim u Superautomobilima, na Bathurstu i uopšte. “Holdeni” će se takmičiti i 2021, ali brend neće postojati, kao ni fabrička postava i to je kraj jedne duge tradicije u australijskom automobilskom sportu.

Trku je započelo 10 glavnih vozača i 15 suvozača, a Meklohlin je bio jedan od desetorice stalnih učesnika prvenstva koji su vozili prvu smenu.

S pol-pozicije je krenuo Votersov kopilot Vil Dejvison, Meklohlin ga je obišao i poveo kolonu kroz prvu krivinu. Trostruki i aktuelni prvak serije dominirao je u prvoj smeni, stekavši 8 sekundi prednosti nad Dejvisonom. Erebusov Anton De Paskvale, još jedan od glavnih vozača koji je počeo trku, takođe je napredovao i došao do trećeg mesta.

Meklohlin je u 19. krugu izveo prvi pitstop i predao je volan Timu Slejdu. Malo kasnije, Dejvisona je u kokpitu Monster “forda” odmenio Voters i približio se Slejdu.

Do prve promene u vođstvu došlo je u 33. krugu, kada se polupao Džejmi Vinkap u Red bul “komodoru” #888. Malo pre udesa on je preuzeo kokpit od suvozača Krejga Laundsa i poveo je borbu za četvrto mesto s “holdenom” postave Brodi Kostecki – Čaz Mostert. Nju je sedmostruki prvak serije završio udarcem u zid, pa je imao nezavidnu čast da zabeleži prvo odustajanje u trci.

Vinkapov kiks izazvao je prvu intervenciju sigurnosnog automobila, a nju su takmičari masovno iskoristili za odlazak u boks. U duelu mehaničara, posao na “mustangu” #6 brže je završen nego na DJR Penske automobilu #17, kome je sipano više goriva. Voters je tako preuzeo prvu poziciju, a Slejd je vozio i sledeću turu trke.

Drugi put je sigurnosni auto intervenisao u 51. krugu, opet posle incidenta. Usledio je novi juriš u pitlejn i tada je Dejvison preuzeo Monster “mustang” #6, a Meklohlin je seo za volan “forda” #17.

Na restartu u 54. krugu kratkotrajna kiša na vrhu Maunt panorame dovela je vozače u problematičnu situaciju: nije bilo dovoljno mokro za gume s profilom, ali se na slikovima izuzetno teško vozilo. To je pogodovalo Van Gisbergenu, koji je obišao i Meklohlina i Dejvisona i preuzeo čelo poretka. Do drugog mesta dospeo je Fabijan Kultard, a njegov timski kolega Meklohlin pao je na peto. Kako su se uslovi popravili, Meklohlin se vratio u igru, iskoristio grešku Kosteckog i preoteo mu je četvrtu poziciju.

U toj smeni je Van Gisbergen podigao prednost na 5 sekundi. U 74. krugu dotle drugoplasirani Kultard je otišao u boks, krug kasnije to su učinili i Van Gisbergen i Dejvison. Tander je preuzeo Red bul “holden” #97, a Dejvison je prestigao Tonija D’Alberta. Još jedan krug kasnije, u boksu je bio i Meklohlin i predao volan Slejdu.

Oko druge polovine trke, suvozači su privodili kraju svoje ture: Tander je vodio oko 5 sekundi ispred Slejda, sledili su Dejvison i D’Alberto.

Sigurnosno vozilo je kolonu još jednom preuzelo u 98. krugu, zbog sudara dva “komodora” Bred Džons rejsinga. Tander, Dejvison i D’Alberto iskoristili su priliku da definitivno predaju automobile primarnim vozačima. Slejd to nije mogao da učini jer su mu nedostajala još dva kruga do minimalne distance propisane za suvozače. Stoga je morao da se trka u još jednoj smeni i da vozi duže nego što je prvobitno bilo planirano, i to protiv rutinera u šampionatu.

Zato je “ford” #17 pao na začelje vodeće grupe: Voters je na restartu obišao Slejda, zatim su isto učinili i Mostert i Kultard.

U 115. krugu, sa pete pozicije i 15 sekundi iza vodećeg Van Gisbergena, Slejd je skrenuo u boks. Prešao je 71 krug i prepustio je kokpit Meklohlinu da trku izveze do kraja.

Vozači u vodećoj grupi izveli su pretposlednju rundu pitstopova u 120. krugu, Van Gisbergen i Voters ušli su u boks zajedno i zajedno izašli iz njega, razdvajao ih je samo sekund. Mostert je bio treći, a Meklohlin je ranijim odlaskom u boks preoteo četvrtu poziciju timskom kolegi Kultardu.

U finalnoj sekvenci pitstopova, DJR Penske vozači su se ponovo rokirali. Meklohlin je po poslednji set novih guma i na završno dolivanje goriva otišao rano, u 138. krugu. Kultard je svoj servis obavio tri kruga kasnije i na stazu se vratio kao četvrti i ispred aktuelnog šampiona.

Dvojica vodećih, Van Gisbergen i Voters ponovo su zajedno bili u boksu, u 141. krugu. Tada se prednost Red bul Holden pilota sa 3 sekunde svela na nekoliko desetinki zato što je Voters na ulasku u pitlejn bio agresivniji, a i stoga što je Van Gisbergena je na polasku sa servisa malo zadržao nailazeći Kultard.

Iako je sledio Van Gisbergena, Voters nije uspeo i da ga prestigne u vreme kada je delovao brže. Tek što se Van Gisbergen stabilizovao u vođstvu, trka je 9 krugova pre kraja, zbog dva istovremena incidenta, opet neutralisana sigurnosnim vozilom.

Van Gisbergen je izveo uspešan restart na 6 krugova pre kraja, ali je već krug kasnije došlo do novog udesa na stazi i ponovne aktivacije sigurnosnog automobila.

Sve je odlučio finalni restart, na samo tri kruga do karirane zastave. Van Gisbergen je u pretposlednjem krugu zabeležio i najbrži krug trke i osvojio ovogodišnji Bathurst 1000. Njemu je to prvo slavlje na “Velikoj trci”, a njegovom partneru Tanderu četvrto.

Posle 161 kruga, odnosno 6 sati i 10 minuta trkanja, Voters i Davison završili su drugi, 0.86 sekundi iza pobednika. Čaz Mostert je do trećeg stepenika podijuma dovezao “holden” koji je delio sa Vorenom Lafom. Laf je zabeležio šesti izlazak na pobedničko postolje u poslednjih devet nastupa na Bathurstu 1000.

Bez podijuma su ostali DJR Penske “fordovi”, tandem Kultard/D’Alberto stigao je na cilj ispred dvojca Meklohlin/Slejd. Međutim, ovaj rezultat doneo je drugu uzastopnu, a ukupno treću timsku titulu ekipi DJR Penske.

Status vozačkog vicešampiona pripao je Votersu, Van Gisbergen je treći u generalnom, a Vinkap je ostao i bez poena s Bathursta, i bez drugog mesta na tabeli. Na tabeli je rangiran je kao četvrti, ispred Čaza Mosterta i Fabijana Kultarda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*