Van Gisbergen idućeg vikenda debituje za volanom prototipa

VUE Images / Red Bull Content Pool

Bivši šampion Australijskih superautomobila Šejn van Gisbergen debitovaće idućeg vikenda u trkama prototipa.

Novozelanđanin će od 10. do 12. januara biti pilot “ližijea JS P217”, prototipa ekipe Eurazija motorsport, na drugoj rundi Azijske Le Man serije, koja se održava na australijskom Bend motorsport parku.

U tročlanoj postavi ovog automobila Van Gisbergen će se priključiti dvojici zemljaka, Niku Kasidiju i Dejvidu Gontu.

As Superautomobila ima obilje iskustva u GT trkama, ali dosad nije vozio prototip. Šansa za debi u toj kategoriji ukazala se kada je vlasnik Eurazija motorsporta Nobuja Jamanaka odustao od nastupa na četvoročasovnoj trci na Bend parku.

S druge strane, 30-godišnji Van Gisbergen na toj stazi ima značajno iskustvo. Na njoj je osvajao trke i u Superautomobilima i za volanom GT tehnike, mada je to činio na kraćoj verziji piste, a ne na onoj od 7,7 kilometara, koja očekuje takmičare Azijske Le Man serije.

“Uzbudljiva je bila prilika da se priključim Eurazija motorsportu na Bendu”, rekao je šampion Superautomobila iz 2016, čiji je matični tim Red bul Holden rejsing.

“Prvi put ću biti u prototipu, i to na stazi koja takvim automobilima savršeno odgovara. Pridružiću se dvojici velikih prijatelja i biće nam zabavno. Iskoristiću njihovo iskustvo da bih upoznao automobil i da bih se što pre snašao.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 20 =