Van Gisbergen slomio ključnu kost

VUE Images / Red Bull Content Pool

Samo nedelju dana pošto je dominantno otvorio sezonu Australijskih superautomobila na Bathurstu, Šejn van Gisbergen je slomio ključnu kost u mauntinbajk udesu.

Trkač sa Novog Zelanda osvojio je oba sprinta runde Maunt Panorama 500 i lider je u najvažnijoj seriji u Australiji.

Ovog jutra, on je doživeo udes vozeći mauntinbajk, zbog čega je podvrgnut hirurškoj intervenciji u Brizbejnu i radi stabilizacije polomljene kosti ugrađena mu je pločica.

Njegov tim Tripl ejt ipak očekuje da će Van Gisbergen biti spreman za drugu rundu Superautomobila, koja se za 14 dana vozi na Sendaunu.

Mark Horsburgh / Red Bull Content Pool

Ipak, jedna ugovorena aktivnost otpada sa Šejnovog kalendara. On je trebalo da idućeg vikenda vozi prvu rundu GT Svetskog čelendža Australija na Filip Ajlendu.

Sada će zbog povrede to takmičenje morati da propusti, pa će njegovo mesto u kokpitu #888 “mercedesa AMG GT3 evo” zauzeti Tripl ejt kolega Džejmi Vinkap.

“Šejn van Gisbergen se oporavlja od uspešne operacije ključne kosti izvedene posle jutrošnjeg udesa na mauntinbajku”, saopštio je Tripl ejt.

“Vozaču Red bul Ampol rejsinga je tokom rutinske procedure ovog popodneva u Brizbejnu ugrađena pločica i očekuje se da će se dobro oporaviti.”

“Van Gisbergen je trebalo da se trka na otvarajućoj rundi GT Svetskog čelendža na Filip Ajlendu. Iako bi s medicinskog aspekta on verovatno to mogao da izvede, doneta je odluka da sačeka Sendaun supersprint za dve nedelje i da se tada vrati za volan, kako bi imao više vremena za neometan oporavak.”

“Džejmi Vinkap će zauzeti njegovo mesto i voziti #888 “AMG GT3 evo” u tandemu s Njegovim visočanstvom princom Džefrijem Ibrahimom.”