Velja prvi na cilju trke 2, Engstler kasnio šest desetinki

Velja prvi na cilju trke 2, Engstler kasnio šest desetinki

Lorenco Velja je u Abu Dabiju osvojio drugi sprint inauguralne runde TCR Bliski Istok i zabeležio svoju prvu pobedu u kategoriji.

Italijan je do vođstva stigao na startu, da bi u završnih pet krugova vodio žestoku borbu sa pulenima Likvi moli tima Engstler. Prvu poziciju nakratko je izgubio posle kontakta s “golfom” tadašnjeg prvog pratioca Florijana Tome, kada ga je prošao i Luka Engstler.

Incident je bio pod istragom sudija, ali nije dobio rasplet za zelenim stolom, jer je Toma u 18. krugu skrenuo u boks i tamo ostao, a Velja je uz novi kontakt potom obišao Engstlera i prvi prošao kroz cilj. Tinejdžer iz Vigenzbaha kasnio je 568 hiljaditih za pobednikom, a konačno treće mesto zauzeo je Kaj Jordan, sa 5,828 sekundi zaostatka.

U povratničkoj vožnji sa 10. startne pozicije, Đakomo Altoe se peo korak po korak i dospeo je do četvrtog mesta, a napredovao je i Mato Homola, mada ne tako rapidno, pa je završio peti.

Bodove za šesto mesto osvojio je Đordi Oriola, koga su na cilju sledili sedmoplasirani Đovani Altoe, te veteran Alberto Veskovi, koji se sve do osmog kruga držao na visokoj petoj poziciji.

Prve poene u TCR Bliski Istok upisao je Slovak Martin Riba, a poslednji bod otišao je Kostasu Papantonisu. Grk je na inverznom startu imao pol-poziciju, ali je krenuo prerano, a potom ga je udario Oriola i bacio ga na začelje kolone. Papantonis je zatim kažnjen i prolaskom kroz boks, a deseto mesto pripalo mu je posle Tominog odustajanja.

Posle prve runde bliskoistočnog TCR prvenstva, vodeći je Đakomo Altoe sa 42 boda, prate ga Engstler sa 37, Velja 35 i Homola sa 31 poenom.

Sledeći takmičarski vikend ove regionalne serije biće održan za sedam dana na Dubai autodromu.