Verne i Šeden se spremali za Ningbo testirajući na Zandvortu

Photo Marcel Langer / DPPI

Belgijanac Frederik Ferviš najuspešniji je od četvorice vozača klijentskih timova Audi sporta u Svetskom kupu turing automobila.

Uoči početka azijske WTCR turneje na Ningbo međunarodnom parku brzine, trkač Komtuju tima ima 136 poena i na tabeli je deveti, jedno mesto i 13 poena ispred kolege po brendu i suparnika iz Leopard rejsinga, Žan-Karla Vernea.

Komtuju i Leopard (WRT) imaju i po vozača na začelju poretka: Nils Langefeld nalazi se na 24, a Gordon Šeden na pretposlednjoj, 25. poziciji u generalnom.

Tokom devetonedeljne letnje WTCR pauze, Ferviš je bio u pobedničkoj postavi na 10 sati Suzuke. Njemu je to treći trijumf na endurans trkama u 2019: na vrh podijuma se već peo na 24-sata Dubaija i 24 sata Spa. U svim tim nastupima, Belgijanac je vozio “audi R8 LMS”.

Pre godinu dana, Ferviš je na WTCR rundi na Ningbou dovezao “audi RS 3 LMS” do trećeg stepenika pobedničkog postolja u trci 1. Za razliku od njega, ovosezonski timski kolega Nils Langefeld nikada se nije trkao u Aziji.

Verne i Šeden vozili su Ningbo 2018, ali bez ijednog osvojenog boda. Njihovi trenuci slave u Kini prošle sezone su stigli na ulicama Vuhana, gde su i Francuz i Škot upisali po pobedu. Problem je u tome što ta staza nije na kalendaru aktuelnog šampionata.

Za rundu na pisti u provinciji Žeđijang, smeštenoj 200 kilometara južno od Šangaja, Leopardov tandem pripremao se testirajući na Zandvortu.

“Prošle godine smo imali težak vikend na Ningbou jer je postojao specifičan tehnički problem, ali je “audi RS 3 LMS” tamo bio konkurentan”, tvrdi Verne. “Trebalo bi da izgubimo nešto kompenzacione težine, pa sam u priličnoj meri uveren da možemo da prođemo dobro.”

Džej-Kej je najavio ambiciozan cilj za završnicu sezone: “Pre nekoliko dana izveli smo dvodnevni test na Zandvortu i rezultati puno obećavaju. U ovim finalnim rundama sezone moramo da idemo na velike rezultate, trku po trku, s ciljem da godinu završimo u prvih pet u generalnom.”

Šeden je takođe pozitivno ocenio probe na Zandvortu, kazavši da je ceo tim zadovoljan tamo prikupljenim informacijama.

“Idemo u Kinu sa samopouzdanjem i rešeni da prođemo dobro. Kao i uvek, daćemo sve od sebe, a ja ću biti timski igrač za WRT i Audi”, najavio je trkač iz Edinburga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + 8 =