Verne slavio na Aragonu, Erlaher 11. na cilju, povećao vođstvo u generalnom plasmanu

Photo Xavi Bonilla / DPPI

Prva trka predposlednjeg vikenda Svetskog kupa turing automobila u Španiji pripala je Žan-Karlu Verneu u “alfa romeo đulijeti”.

On je krenuo sa treće pozicije i iskoristio duel Mihelisa i Magnusa na samom startu i preuzeo vođstvo koje je bez problema sačuvao do kraja.

Vodeći u generalnom plasmanu Jan Erlaher krenuo je sa začelja kolone i brzo se probio na 16, a u prvom krugu izleteo je Ted Bjerk i izgubio osam pozicija.

Uzbudljivu bitku vodio je Ivan Miler, u sendviču između čak tri “hjundaija”. Tarkvini, Engstler i Mihelis nisu se štedeli, bilo je mnogo kontakata, a kao pobednik je iz tog četvoromeča izašao Tarkvini. Četvorostruki prvak sveta žalio se da Mihelisov automobil ispušta ulje i da ne vidi ništa, ali sudije nisu udaljile Mađara s trke.

Na polovini distance Gerijeri i Erlaher su se našli na pozicijama 12. i 13, a Argentinac je preko veze sa ekipom tražio da ga propuste Monteiro i Đirolami, i da ga posle toga brane od Francuza.

Monteiro je to poslušao, ali je otišao preširoko, pa je zajedno sa Gerijerijem prošao i Erlaher.

U nastavku se videlo da je “lynk&co” mnogo brži od “honde”. Erlaher je po izlasku na dugačak pravac kapitalizovao napade na Gerijerija, preuzevši 11. mesto, dok je Argentinac izgubio četiri pozicije.

Drugi deo sprinta je bio neuporedivo mirniji od prvog, bitka se vodila samo za 15. mesto između Tašija, Kišmarti-Lehnera, Barta i Fajlsa.

Kroz cilj je prvi prošao Verne, ispred Urutije i Magnusa, a bez podijuma je ostao Askona.

Tarkvini je bio najbolje plasirani vozač “hjundaija” na petom mestu, ispred Mihelisa, Milera i Engstlera.

Solidan nastup imao je Boldiž, pored karirane zastave prošao kao deveti, Đirolami deseti, a Erlaher je na cilj stigao 11.

Vozač Cijan rejsinga bio je ugrožen pred kraj trke, jer mu se Natanael Berton opasno približio, ali je ponestalo kilometara za potencijalno preticanje.

Gerijeri je na kraju bio 13, ispred Monteira.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Erlaher, koji sada ima 26 poena više od Gerijerija, a novi treći je Verne.

Druga trka je na programu od 12.15.