Verne: Za Ring imamo dobre karte, tu će “audi” biti dobar

U Leopard rejsingu posmatraju WTCR rundu na 25,378 kilometara dugačkom Nirburgringu Nordšlajfe kao poseban i veliki događaj, izazov, ali i dobru priliku.

Belgijski tim nada se da će nemački vikend Svetskog turing kupa ponovo promešati karte u šampionatu i da će nastupom na najkomplikovanijoj pisti na svetu uspostaviti pozitivan trend nakon nekoliko frustrirajućih WTCR rundi.

Posebna i ni sa čim uporediva staza diči se i najdužim pravcem u celoj sezoni. Sekcija Detinger vis dugačka je 2.135 metara i u WRT-Leopard rejsingu smatraju da bi ona trebalo da pogoduje “audiju RS 3 LMS” i da će mu pružiti šansu da se umeša u borbu za podijum.

Ipak, sportski direktor tima Pjer Djedone poziva na oprez pre bilo kakvih prognoza: “U proteklim rundama pokazalo se da stvarnost i teorija mogu da se razlikuju. Nordšlajfe i njegov dugi pravac mogu više da odgovaraju “audiju” od ostalih staza, ali moramo da vidimo i kako će se pokazati naši konkurenti koji su dosad bili na vrhu. Naravno, na ovoj stazi se računa iskustvo, a u seriji ima puno vozača koji je znaju napamet.”

Prva violina ekipe Žan-Karl Verne ne spada u to društvo, ali je svejedno optimista: “Prošle godine sam prvi put vozio Nordšlajfe, uživao sam u tom iskustvu i postigao dobre top 10 rezultate. Ove godine, ciljam nešto više i spreman sam da se za to borim. Jednim okom pratimo tabelu šampionata, on je još dug. S druge strane, željni smo dobrih rezultata i borbe za pobedu.”

Francuz je najavio ofanzivu na Zelenom paklu: “Bićemo u potpuno napadačkom modu, iako treba uzeti u obzir puno faktora, od vremenskih uslova do konkurentnosti naših suparnika. Ipak, mislim da imamo dobre karte da odigramo na Ringu i da će “audi” tamo biti dobar.”

Šeden nije progovorio ni reč o sopstvenim očekivanjima od predstojećeg vikenda, već se zadovoljio time da nahvali mitsku stazu: “Ona je jedna od najlegendarnijih u celom svetu, a i ceo vikend je značajan za Audi, koji je zastupljen i u WTCR i u 24-časovnoj trci. Biće to apsolutni spektakl, fantastičan za vožnju i sa izvanrednom atmosferom. To je izazov kakvom nema ravna.”