Vesnić: Drago mi je zbog Jakuba, bio je veoma motivisan da pobedi

Foto Grzegorz Kozera

Srpski automobilista Milovan Vesnić trku pre kraja sezone osvojio je novu šampionsku titulu u Centralnoevropskoj zoni.

On je danas startovao poslednju trku sa drugog mesta, iza timskog kolege Jakuba Višomirskog i tako prošao kroz cilj.

“Trka je bila dinamična. Nisam hteo da uletim u rizik i upropastim plasman Jakubu ili sebi. On je bio veoma motivisan da pobedi, jer je to veoma važno za njegove sponzore i narednu sezonu”, objašnjava naš proslavljeni automobilista.

Što se toka trke tiče, sreća je da je titula obezbeđena juče.

“BMW koji je uleteo između Jakuba i mene pravio mi je probleme tokom druge polovine trke. Pustio sam ga da me prođe, jer je brži i vozi u jačoj klasi, a onda je on počeo da me koči u nekim krivinama, da krivuda, ubrzava, usporava… Da mi je trka bila bitna za, recimo, titulu,  bila bi katastrofa. Na kraju je prošao i Jakuba, a onda smo vozili normalno još samo dva kruga”, prepričava Vesnić dešavanja u drugoj trci.

Kako je juče i najavio, Mikica je probao setap za koji mu se učinilo da može da bude dobar za trku i ispostavilo se da je bio u pravu.

“Ovo je bio idealan trenutak da probam nešto za šta nisam imao prilike tokom sezone, jer su bodovi bili važniji. Stazu u Brnu sam upoznao sigurno nekih 80 odsto i zato sam mogao da pokušam. Ispostavilo se da su te promene bile dobre i da sam sakupio dragocene informacije”.

Kad je već pomenuo stazu Masarik, zanimalo nas je šta na kraju misli o njoj.

“Spore i krivudave staze kakva je ova ne leže automobilima VW grupe, osim “golfu”. Uzbrdice i nizbrdice daju malo uzbuđenja tokom trkanja, ali je vožnja kao slalom, ume da bude monotono”.

Vesnić i njegova ekipa sada idu na zasluženi odmor, ali pregovori o 2019. počinju već sledećeg meseca.

“Ekipa je uradila odličan posao i za mene i za Jakuba. Završili smo sve trke bez ijednog odustajanja i zato svaka čast mojim momcima na tome”, završio je Užičanin.