Vesnić kažnjen pet sati posle trke: Prednost nad Galašom se istopila sa 21 na šest poena!

Foto: Petr Fryba

Srpski automobilista Milovan Vesnić prošao je kroz cilj kao drugi u pretposlednjoj TCR Istočna Evropa.

Međutim, posle sprinta je doneta odluka o osam kazni, pa je naš as rangiran kao sedmi, a na podijumu su se našli Jakim Galaš i Tomaš Korenji, koji su takođe dobili vremenske kazne, ali ih to nije pomerilo u plasmanu.

Sve kazne su bile vremenske i odnosile su se na nepoštovanje granica staze, a Vesnićeva je drastična i iznosi 32 sekunde.

“Odlično sam startovao, poveo trku, kroz cilj prošao kao drugoplasirani, ali nakon više od pet sati od zavrsetka trke dobili smo obaveštenje da smo dobili kaznu od neverovatne 32 sekunde, zbog nepostovanja granica staze”, kaže Vesnić.

“Kriterijum mađarskih sudija je najblaže rečeno čudan. Nije bilo ni jedno upozorenje na lajv takmingu niti je bila istkanuta zastava na stazi tokom trke. Na kraju umesto 21 poen prednosti u generalnom plasmanu ispred Galaša, došli smo u situaciju da se naša prednost trku pre kraja sezone istopila na šest”.

“Pokušali smo da skrenemo pažnju organizatorima trke na neravnopravan način kažnjavanja, ali ovog vikenda je na snazi “judge of facts” ili u prevodu sudije na krivinama imaju glavnu reč, bez prava na žalbu. Meni i timu ostaje da prevaziđemo ovu situaciju i skoncentrišemo se na sutrašnju trku. Verujem da možemo do željenog cilja”, završio je naš as.