Vesnić: Na Red bul ringu očekujem dvanaest sigurnih učesnika TCR Istočna Evropa

Milovana Vesnića i njegov tim očekuje drugi takmičarski vikend Istočnoevropskog TCR šampionata, koji će od 17. do 19. maja biti održan na stazi Red bul ring u Austriji.

Jedno od najnovijih takmičenja u TCR porodici za sobom ima rundu u Mađarskoj, gde su obe trke vožene zajedno sa TCR Evropa; na pisti u Špilbergu regionalna serija prvi put nastupa potpuno samostalno.

Prema najavi organizatora, u Austriji će se za što bolji plasman boriti 12 automobilista iz Srbije, Češke, Slovačke, Poljske, Hrvatske i Mađarske, a očekuje se start sedam automobilskih brendova TCR specifikacije: Folksvagen, Reno, Alfa Romeo, Kupra, Audi, Hjundai i Honda.

Posle pobede i drugog mesta na Hungaroringu, Vesnić u Austriju putuje kao lider šampionata, sa prednošću od 9 bodova nad prvim pratiocem i ima ambiciju da na čelu poretka ostane i posle dva sprinta na Red bul ringu.

„Na austrijskoj stazi sam prvi put nastupio 2013. godine, pa mogu reći da je veoma dobro poznajem”, kaže trofejni trkač iz Gorjana. “To je specifičan, tehnički zahtevan autodrom sa velikim uzbrdicama i nizbrdicama, dugim pravcima na kojima se postižu velike maksimalne brzine, ali i komplikovanim krivinama, pa će do izražaja doći priprema i podešavanje automobila. U tome smo dobri pa očekujem da uz fer borbu ponovo budem na podijumu zajedno sa kolegom Jakubom Višomirskim, koji nastupa za nas. Očekujem da će se polako probuditi i Rudi Pešović kojem nakon dve godine pauze ipak nedostaje takmičarskih kilometara.“

„U Austriji ćemo sami voziti svoju trku, bez nepotrebnog spajanja divizija. Očekujem nekih dvanaest sigurnih učesnika, ali je lako moguće da nam se pridruže i neki od vozača iz Austrije i Nemačke, koji ovu trku mogu da iskoriste kao trening. Jedino se pribojavam vremenskih prilika, koje u Alpima često prerastu u neprilike. Ali, kako svima, tako i nama. Borićemo se maksimalno kao i uvek.“

Ekipa iz Užica put Austrije kreće u sredu.

U petak su na programu treninzi, u subotu se voze 25-minutne kvalifikacije (9:30) i trka 1 (13:20) istovetnog trajanja.

Nedeljni termin od 16:15 sati rezervisan je za drugi sprint vikenda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three − three =