Vesnić: Na stazama sa dužim pravcima stariji TCR automobili nemaju šanse

Srpski automobilista Milovan Vesnić završio je drugi vikend u TCR Istočna Evropa jednim odustajanjem i jednim šestim mestom.

On je u prvoj trci na Red bul ringu sjajno startovao, ali ga je problem sa automobilom sprečio da napravi dobar rezultat.

“U kvalifikacijama smo imali problem sa menjačem. Radili smo cele noći i uspeo sam da startujem u prvom sprintu, ali se onda pojavio novi problem – senzor temperature na usisnoj cevi. Jedva sam se dovukao do boksa”, kaže Vesnić za naš portal.

“Druga trka je bila dobra, ali “audi” prosto nije imao dovoljnu brzinu, pre svega jer je auto starije generacije, a zatim i zbog balasta koji sam dobio posle Mađarske. Generalno, sve “kupre” i “hjundai” su dobili nove softvere, i neuoporedivo su brži. Kad na red dođu staze sa dužim pravcima, razlika će biti još veća. Mi koji vozimo starije automobile nećemo imati šanse i nadam se da će tu biti neka korekcija, da se snage ujednače”, dodaje naš as.

Vesniću sada predstoji mnogo posla oko automobila, jer je trka u Poljskoj za samo tri nedelje.

“Vozimo auto nazad u radionicu, da rešimo sve nove probleme, pa ćemo videti hoćemo li ići u Poznanj. Želim da se zahvalim kompaniji Dunav osiguranje, bez čije pomoći ni odlazak u Austriju ne bi bio moguć, a ostatak sezone će najviše zavisiti od finansija”, završio je Vesnić.