Vesnić: Nadam se da će kolege u Slovačkoj biti manje agresivne nego u Mađarskoj

Foto: Dragan Karadarević

Srpski automobilista Milovan Vesnić predstojećeg vikenda vozi druge dve trke u sezoni TCR Istočna Evropa.

Posle teškog vikenda na Hungaroringu, kada je pretrpeo mnogo udaraca i oštećenja na automobilu, on sa novim optimizmom kreće put Slovačke.

“Slovakija ring mi je jedna od najomiljenijih staza, veoma brza i tehnički zahtevna i realno gledano, uvek mi je odgovarala. U međuvremenu je promenjen balans performansi za “audi RS3 LMS”, a dobio sam i balast uspešnosti, pa ću sledećeg vikenda voziti sa 80 kilograma više. Uz to je auto podignut za dodatnih 10 mm, pa ne mogu da procenim kako će se ponašati na stazi”, kaže Vesnić za naš portal.

Kako na pisti pokraj Bratislave startuje i sezona TCR Evropa, uz nekoliko kup takmičenja i šampionat Centralnoevropske zone na kružnim stazama, raspored za vikend je veoma gust.

“Imaćemo samo tri kratka treninga pre kvalifikacija i biće teško naći idealan setap, ali ćemo dati sve od sebe da prilagodimo auto novim parametrima. Nadam se da će i kolege biti manje agresivne nego u Mađarskoj. Turing trkanje mora da ima kontakte, ali mislim da je bilo malo preterivanja”, kaže naš as i dodaje da je, uprkos svemu, optimističan i veoma raspoložen za takmičenje.

“Mislim da će biti dobro trkanje, svakako me uvek raduje odlazak na Slovakija ring, a nadam se i dobrom rezultatu”.